Investtech: Tre aksjer du ikke bør eie

Denne uken anbefaler analysebyrået Investtech å kvitte seg med tre aksjer som har utløst salgssignaler.


<p><b>NEGATIVE SIGNALER:</b> Ifølge Investtech har tre aksjer utløst salgssignaler og bør selges.</p>

NEGATIVE SIGNALER: Ifølge Investtech har tre aksjer utløst salgssignaler og bør selges.

 
kommentar Geir Linløkken

Geir Linløkken er analyse- og forskningssjef hos Investtech.

Han har ansvar for porteføljer og forvaltning. Han stiftet Investtech i 1997, med formål å tilby uavhengige tekniske analyser basert på vitenskapelig grunnlag og investorpsykologi.

Linløkken er utdannet cand.scient i matematisk modellering ved Universitetet i Oslo. Han er forfatter av boken «Teknisk aksjeanalyse».

Til daglig arbeider Linløkken med aksjeanalyse og utvikling av kvantitative metoder for investeringer i aksjemarkedet.

Hovedindeksen på Oslo Børs er i skrivende stund (fredag) ned over én prosent til 727 poeng. Hvis kursen skulle ende dagen under 730 poeng, der det ligger teknisk støtte, vil det bli utløst et kortsiktig negativt signal.

En rekke aksjer har allerede utløst salgssignaler. Her følger analyse av tre aksjer du ikke bør eie framover, basert på Investtechs tekniske og kvantitative analyser.

Frontline-investorene har stadig måtte gå nedover i pris for å finne kjøpere til sine aksjer. Kursen ligger i en fallende trendkanal på mellomlang sikt og en videre nedgang indikeres.
Den tidligere støtten ved 45,60 kroner ble brutt i starten av måneden og et nytt salgssignal er utløst.
Negativ volumbalanse, med høyt volum på fallende kurser, forsterker salgssignalet.
Ved reaksjoner opp har aksjen nå motstand ved 45,60 kroner.
Investtechs anbefaling: Selg


Seadrill har falt over 90 prosent siden desember i fjor. Kursen ligger i en sterkt fallende trendkanal fordi investorene stadig har gått nedover i pris for å komme seg ut av aksjen.
Nå er også det kortsiktige støttenivået ved 2,90 kroner brutt. Et nytt salgssignal er utløst.
Det er ingen synlig støtte under dagens nivå, og kursen kan raskt falle flere titalls prosent til.
Aksjen preges av store svingninger, både opp og ned, og mange kan bli fristet til investere for å oppnå kortsiktige gevinster.
Aksjen bærer imidlertid preg av å være en lotto-aksje. Slike aksjer, som har svært høy volatilitet, har statistisk gitt en svak utvikling de kommende ukene og månedene. Det samme gjelder for aksjer i fallende trender, og vi anbefaler å holde seg unna Seadrill.
Investtechs anbefaling: Selg


Interoil Exploration har falt sakte men sikkert tilbake etter en eksplosiv oppgang fra cirka 1,50 til nesten ti kroner fra desember til tidlig i januar.
Den fallende trenden indikerer at selskapet opplever utfordringer, eller i det minste at utsiktene ser mindre positive ut, og at optimismen hos investorene er fallende.
På kort sikt er nå støtten ved både 6,50 og 6,20 kroner brutt. Nye salgssignaler er utløst og et videre kursfall indikeres.
Aksjen er i tillegg negativ på innsidehandler etter at Canacol Energy LTD, som er representert i styret, har solgt seg ned i flere omganger i juni, juli og august.
Investtechs anbefaling: Selg

Merk at selv med et brudd under 730 poeng i Hovedindeksen, vil Oslo Børs være svakt positiv på lang sikt. Anbefalingene gitt over gjelder for de tre spesifikke aksjene.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

Se alle kommentarer på E24
På forsiden nå