Kommentar: Fallene kan åpne for to gode kjøpsmuligheter

Mange av aksjene på Oslo Børs utviklet seg negativt torsdag. Hovedindeksen falt under den tidligere støtten ved 900 poeng, og Investtech er nå nøytrale til Oslo Børs.

HAR FALT: Investtech stiller seg nå nøytrale til Oslo børs, men har likevel et par anbefalinger.
HAR FALT: Investtech stiller seg nå nøytrale til Oslo børs, men har likevel et par anbefalinger.
 
kommentar Geir Linløkken

Geir Linløkken er analyse- og forskningssjef hos Investtech.

Han har ansvar for porteføljer og forvaltning. Han stiftet Investtech i 1997, med formål å tilby uavhengige tekniske analyser basert på vitenskapelig grunnlag og investorpsykologi.

Linløkken er utdannet cand.scient i matematisk modellering ved Universitetet i Oslo. Han er forfatter av boken «Teknisk aksjeanalyse».

Til daglig arbeider Linløkken med aksjeanalyse og utvikling av kvantitative metoder for investeringer i aksjemarkedet.

Flere aksjer utløste salgssignaler. Fallene kan imidlertid også åpne for gode kjøpsmuligheter. Denne uken har vi sett nærmere på to aksjer som kan være gode kjøp, og to aksjer vi mener skal fortsette den negative utviklingen.

Tomra ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt etter at investorene de siste to årene stadig har gått oppover i pris for å sikre seg aksjer. Det langsiktige bildet er sterkt og en videre oppgang indikeres.

Kursen har reagert tilbake de siste dagene og tester nå støtten ved 192 kroner. Det kan utgjøre en fin kjøpsmulighet.

Dersom kursen likevel bryter ned gjennom støtten ved 192 kroner, har Tomra ny kortsiktig støtte ved 181 kroner.

Investtech eller nærstående eier aksjer i selskapet.

Borregaard viser en sterk utvikling innenfor en stigende trendkanal på kort til mellomlang sikt. Dette signaliserer økende optimisme blant investorene og indikerer videre kursoppgang.

Aksjen har falt noe tilbake de siste dagene og nærmer seg støtten ved cirka 79 kroner og gulvet i trendkanalen. Det kan mulighet for gode kjøp, og en kommende reaksjon opp.

Borregaard er positiv på innsidehandler etter en rekke kjøp både tidligere i år og i fjor.

Etter et par måneders konsolidering mellom 1,90 og 2,10 kroner har Polarcus nå brutt ned. Negative investorer presset torsdag på for å komme seg ut av aksjen, sendte kursen ned under 1,90, og utløste et salgssignal fra en rektangelformasjon.

Fra før ligger aksjen i en fallende trendkanal på kort til mellomlang sikt.

Kursmønstrene indikerer en fortsatt økende skepsis til aksjen hos investorene, med videre kursfall som resultat.

Volumutviklingen er imidlertid positiv. Det styrker aksjen noe, men konklusjonen blir likevel negativ.

REC Silicon ga salgssignal fra en liten hode-og-skuldre-formasjon tidlig i sommer da negative investorer presset kursen ned gjennom den tidligere støtten rundt 1,30 kroner.

Siden har aksjen ligget i en fallende trendkanal og brutt flere støttenivåer på veien. Det er nå ingen ytterligere støtte i kursdiagrammene, momentumet er sterkt negativt, og et videre kursfall indikeres.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Se alle kommentarer på E24
På forsiden nå