Kommentar: Kjøp SAS, hold NAS

Vi dykker ned i statistikken og forklarer hvorfor Investtech har en kjøpsanbefaling på SAS og forventer videre oppgang de kommende en til seks ukene. Vi tar også en titt på Norwegian Air Shuttle, som vi ikke er like positive til.


<p>HAR TROEN: SAS-aksjen har sterke kvantitative forhold som tilsier en videre oppgang, mener Geir Linløkken i Investtech.</p>

HAR TROEN: SAS-aksjen har sterke kvantitative forhold som tilsier en videre oppgang, mener Geir Linløkken i Investtech.

 
kommentar Geir Linløkken

Geir Linløkken er analyse- og forskningssjef hos Investtech.

Han har ansvar for porteføljer og forvaltning. Han stiftet Investtech i 1997, med formål å tilby uavhengige tekniske analyser basert på vitenskapelig grunnlag og investorpsykologi.

Linløkken er utdannet cand.scient i matematisk modellering ved Universitetet i Oslo. Han er forfatter av boken «Teknisk aksjeanalyse».

Til daglig arbeider Linløkken med aksjeanalyse og utvikling av kvantitative metoder for investeringer i aksjemarkedet.

SAS bunnet ut på 15,28 kroner i slutten av juli. Aksjekursen gikk så sidelengs de kommende to månedene og dannet en rektangelformasjon. Kjøpssignal fra denne ble utløst i slutten av august. Slike kjøpssignaler har historisk vært fulgt av en oppgang de kommende tre månedene på 4,7 prosent*.

Aksjen ligger nå i en stigende trendkanal på kort sikt. Aksjer i stigende trendkanaler har i gjennomsnitt fortsatt å stige med 5,5 prosent* de kommende tre månedene.

Ute etter noe alternativt? Slår aksjemarkedet med naturens «guddommelige» kode

Volumutviklingen i SAS er sterk, med høyt volum på den siste tids oppgang, samtidig som aksjen har seget tilbake på lavt volum de siste dagene. Investtechs volumbalanse-indikator er 56, klart over positivt signalnivå på 40. Aksjer med volumbalanse over 40 har de kommende tre månedene steget med 4,9 prosent*.

Også det kortsiktige momentumet i aksjen er sterkt med 21-dagers RSI på 75. Aksjer med RSI over 70 har historisk vært fulgt av en avkastning de kommende tre månedene på 7,3 prosent*.

Samlet har SAS-aksjen kvantitative tekniske forhold som alle peker i samme retning. Vi anbefaler kjøp av SAS-aksjen med forventning om en videre oppgang de kommende en til seks ukene.

*Tallene er gjennomsnitt for signaler i aksjer notert på Oslo Børs i tidsrommet 1996 til 2015. Alle signalene er identifisert automatisk av Investtechs analysesystem.

Norwegian Air Shuttle har gått sidelengs det siste halve året. Kursen har nå dannet en rektangelformasjon med støtte rundt 234 kroner og motstand rundt 274 kroner.

De øvrige kvantitative forholdene i aksjen er samlet sett nøytrale: Kursen har brutt ned gjennom en stigende trendkanal på kort sikt, volumbalansen er positiv, og momentum er fallende og svakt negativ.

Kvantitativt tilsies dermed en videre sidelengs utvikling. Et brudd over 274 kroner vil signalisere at optimismen er økende og indikere en videre oppgang. Motsatt vil brudd under 234 kroner være et salgssignal i aksjen.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Se alle kommentarer på E24
På forsiden nå