Kommentar: To du bør kjøpe og én du bør selge

Ukens Investtech-analyse ser på to aksjer som kan være gode kjøp, og en som signaliserer videre fall.


<p>HAR FALT: Investtech har denne uken to kjøpsanbefalinger på Oslo Børs.</p>

HAR FALT: Investtech har denne uken to kjøpsanbefalinger på Oslo Børs.

 
kommentar Geir Linløkken

Geir Linløkken er analyse- og forskningssjef hos Investtech.

Han har ansvar for porteføljer og forvaltning. Han stiftet Investtech i 1997, med formål å tilby uavhengige tekniske analyser basert på vitenskapelig grunnlag og investorpsykologi.

Linløkken er utdannet cand.scient i matematisk modellering ved Universitetet i Oslo. Han er forfatter av boken «Teknisk aksjeanalyse».

Til daglig arbeider Linløkken med aksjeanalyse og utvikling av kvantitative metoder for investeringer i aksjemarkedet.

Hittil i desember har Investtech identifiser 21 tekniske kjøpssignaler i aksjer på Oslo Børs. Samtidig har Investtech identifisert 41 salgssignaler. En rekke aksjer gir sterke signaler om videre retning. Vi ser på to aksjer der ananlysene tilsier at man kan gjøre gode kjøp nå, og én som signaliserer videre fall.

PhotoCure har falt nesten 50 prosent siden toppen i september. Det har sendt kursen helt ned til gulvet i den stigende trendkanalen på mellomlang sikt. Nivået sammenfaller med det langsiktige støttenivået ved 32-33 kroner. Den stigende trenden signaliserer videre oppgang, så dagens kursnivå, like over støtten, kan være et godt inngangsnivå for både kortsiktige og langsiktige investorer. Karakteristika som smallcap, høyvolatil og stort fall fra årstopp, gjør aksjen til en potensiell nyttårsrakett. Aksjen er positiv på innsidehandler etter kjøp fra styreleder Jan H. Egberts og to andre innsidere i løpet av november. Det indikerer at aksjen nå er fundamentalt billig.

Investtechs anbefaling: Kjøp

Atea ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Kursen har de siste dagene reagert litt ned og tester nå gulvet i kanalen. Dette kan utgjøre en god kjøpsmulighet både på kort og lang sikt. Positiv volumutvikling indikerer at kjøperne er aggressive, mens selgerne er passive, og styrker aksjen. Atea er positiv på innsidehandler etter flere kjøp fra styreleder Ib Kunøe gjennom året, inkludert et kjøp meldt 15. november. Investtech eller nærstående eier aksjer i selskapet. Investtech eller nærstående eier aksjer i selskapet.

Investtechs anbefaling: Kjøp

Subsea 7 har brutt ned gjennom gulvet i den fallende trendkanalen på mellomlang sikt. Også den horisontale støtten rundt 95 kroner er brutt og salgssignaler er utløst. Negativ volumbalanse, med høyt volum på nedgangsdager, indikerer at selgerne er aggressive og presser på for å få solgt aksjene sine. Det forsterker salgssignalene. Det er nå ingen støtte på det mellomlange kursdiagrammet, så kursen kan falle raskt videre.

Investtechs anbefaling: Selg

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Se alle kommentarer på E24
På forsiden nå