Kommentar: To sterke kjøp

To aksjer gir sterke signaler om videre oppgang på kort sikt. Etter en 27-dobling gir imidertid ett av fiskeselskapene nå signal om at en fallende trend har startet, skriver Investtech.


<p>KJØP OG SELG: Investtechs analyser peker på to aksjer man bør kjøpe og én man bør kvitte seg med.</p>

KJØP OG SELG: Investtechs analyser peker på to aksjer man bør kjøpe og én man bør kvitte seg med.

 
kommentar Geir Linløkken

Geir Linløkken er analyse- og forskningssjef hos Investtech.

Han har ansvar for porteføljer og forvaltning. Han stiftet Investtech i 1997, med formål å tilby uavhengige tekniske analyser basert på vitenskapelig grunnlag og investorpsykologi.

Linløkken er utdannet cand.scient i matematisk modellering ved Universitetet i Oslo. Han er forfatter av boken «Teknisk aksjeanalyse».

Til daglig arbeider Linløkken med aksjeanalyse og utvikling av kvantitative metoder for investeringer i aksjemarkedet.

Oslo Børs har hittil i år steget ni prosent. Investtechs hausseindeks indikerer at andelen optimister blant de kortsiktige investorene har økt fra rundt 25 prosent ved årsskiftet til over 70 prosent nå. To aksjer gir sterke signaler om videre oppgang på kort sikt. Etter en 27-dobling gir imidertid ett av fiskeselskapene nå signal om at en fallende trend har startet.

Avance Gas falt kraftig i fjor høst, og utviklet seg så sidelengs et par måneder. En rektangelformasjon ble dannet og positive investorer har nå presset kursen opp gjennom taket i denne. Et kjøpssignal er utløst og svært positiv volumutvikling styrker dette.

Kursen ligger nå like over støtten ved 14.30-14.70, så nedsiden anses liten. Nærmeste motstand er ved 17 kroner, opp 15 prosent.

Aksjen er positiv på innsidehandlet etter at president Christian Andersen forrige fredag kjøpte seg inn for 1,1 millioner kroner.

Les mer: Sjekk alle Investtechs analyser her

DNO ligger i stigende trendkanaler på både kort, mellomlang og lang sikt.

Volumbalansen er positiv og det kortsiktige momentumet er sterkt.

Økende optimisme og videre oppgang indikeres. Det er ingen motstand i kursdiagrammene, og kursen kan lett gå videre.

Aksjen er positiv på innsidehandler etter at styremedlem Lars Takla på tirsdag kjøpte seg opp for 181.000 kroner.

Investtech eller nærstående eier aksjer i selskapet.

Salmar 27-doblet seg fra 2012 til i fjor. Når har imidlertid kursgrafen dannet en hode-og-skuldre-formasjon, etter at mange investorer de siste to-tre månedene har gått nedover i pris for å komme seg ut av fiskeselskapet. Hode-og-skuldre-formasjoner indikerer at oppgangen er over og at aksjen starter en fallende trend.

Også den kortsiktige støtten ved 430 kroner er brutt og vi må ned mot 380 kroner for å finne særlig støtte i kursgrafen.

Salmar er negativ på innsidehandler etter flere salg i november i fjor.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Se alle kommentarer på E24
På forsiden nå