To gode kjøp og to aksjer du bør selge

Vi ser på to aksjer der kvantitative forhold tilsier at de skal stige og to som skal falle.


<p>ANBEFALES: Europris er en av aksjene Investtechs analyser viser at kan være et godt kjøp på Oslo Børs nå.</p>

ANBEFALES: Europris er en av aksjene Investtechs analyser viser at kan være et godt kjøp på Oslo Børs nå.

 
kommentar Geir Linløkken

Geir Linløkken er analyse- og forskningssjef hos Investtech.

Han har ansvar for porteføljer og forvaltning. Han stiftet Investtech i 1997, med formål å tilby uavhengige tekniske analyser basert på vitenskapelig grunnlag og investorpsykologi.

Linløkken er utdannet cand.scient i matematisk modellering ved Universitetet i Oslo. Han er forfatter av boken «Teknisk aksjeanalyse».

Til daglig arbeider Linløkken med aksjeanalyse og utvikling av kvantitative metoder for investeringer i aksjemarkedet.

Oslo Børs har utviklet seg bra så langt i år, med en oppgang på over fem prosent. Hittil i år har Investtechs systemer identifisert hele 99 kjøpssignaler. Samtidig har vi identifisert 13 salgssignaler. Stemningen i markedet har blitt mye mer positiv enn den var før jul. Vi ser på to aksjer der kvantitative forhold tilsier at de skal stige og to som skal falle.

Europris bunnet ut på høsten i fjor og har gitt kjøpssignal fra en dobbel-bunn-formasjon. Det indikerer at optimismen hos investorene øker og at aksjen innleder en stigende trend.

Denne uken har aksjen etablert seg over den tidligere motstanden ved 23.70 kroner, og et nytt kjøpssignal er utløst.

Det er lite motstand over dagens nivå, mens det nå er støtte ned mot 23 kroner. Oppsiden i forhold til nedsiden anses dermed god.

Europris er svakt positiv på innsidehandler.

Flere kommentarer: Se alle Investtechs analyser her

Yara International viser en sterk utvikling innenfor en stigende trendkanal på lang sikt. Stigende trender indikerer at bedriften er inne i en positiv utvikling og at kjøpsinteressen blant investorene er økende. Aksjen reagerer opp fra bunnen av trendkanalen og har brutt flere motstandsnivåer. Videre oppgang er dermed signalisert, og det er nå støtte ved 362 kroner ved reaksjoner tilbake.

Positiv volumbalanse indikerer at volumet er høyt på oppgangsdager og lavt på nedgangsdager, noe som styrker aksjen.

Det ligger motstand ved 386-403 kroner.

Flere innsidere kjøpte aksjer i november. Aksjen er dermed positiv på innsidehandler.

Ocean Yield lå mellom 60 og 69 kroner gjennom hele 2018. Nå har imidlertid negative investorer presset på for å komme seg ut av aksjen. Kursen har brutt ned gjennom støtten ved 60-61 kroner og et salgssignal fra en stor rektangelformasjon er utløst. Det indikerer at aksjen har innledet en fallende trend og at kursen skal videre ned.

Høyt volum på kursfallet og sterkt negativt kortsiktig momentum forsterker salgssignalet.

Det er ingen støtte i kursdiagrammet, så kursen kan falle raskt videre. Ved reaksjoner opp er det nå motstand ved 60 til 61 kroner.

Negative investorer i NEXT Biometrics utløste salgssignal fra en stor rektangelformasjon da de like før jul presset aksjen under 32 kroner. Høyt volum forsterker salgssignalet og det er ingen støtte i det mellomlange kursdiagrammet. En videre nedgang indikeres.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Se alle kommentarer på E24
På forsiden nå