Kommentar: Børsformasjoner som sier kjøp

Investtech har sett nærmere på rektangelformasjoner som tyder på opptur for tre aksjer på Oslo Børs. 


<p><b>AKSJER:</b> Geir Linløkken i Investtech ser nærmere på tre aksjer som kan få en opptur på Børsen den kommende tiden. </p>

AKSJER: Geir Linløkken i Investtech ser nærmere på tre aksjer som kan få en opptur på Børsen den kommende tiden. 

 
kommentar Geir Linløkken

Geir Linløkken er analyse- og forskningssjef hos Investtech.

Han har ansvar for porteføljer og forvaltning. Han stiftet Investtech i 1997, med formål å tilby uavhengige tekniske analyser basert på vitenskapelig grunnlag og investorpsykologi.

Linløkken er utdannet cand.scient i matematisk modellering ved Universitetet i Oslo. Han er forfatter av boken «Teknisk aksjeanalyse».

Til daglig arbeider Linløkken med aksjeanalyse og utvikling av kvantitative metoder for investeringer i aksjemarkedet.

Når aksjekurser danner såkalte rektangelformasjoner, indikerer det at investorene er usikre og avventer nye impulser. Brudd opp på slike formasjoner skjer når kjøperne går oppover i pris for å lokke fram nye selgere, og indikerer at optimismen er økende. I perioden 1996 til 2014 identifiserte Investtechs algoritmer 1383 kjøpssignaler fra rektangelformasjoner i kortsiktige kursdiagrammer på Oslo Børs. Tre måneder etter hadde kursen i gjennomsnitt steget 4,7 prosent, se figur helt nederst i saken.

Flere aksjer på Oslo Børs har nå gitt kjøpssignaler fra slike rektangelformasjoner. Disse aksjene skal stige videre, om forskningsresultatene slår til.

Aker har steget kraftig siden bruddet opp fra en dobbel-bunn-formasjon i fjor høst.

Nye positive signaler ble utløst da kursen brøt opp fra en liten rektangelformasjon mot slutten av desember, og er nå nær all-time-high. Aksjen ligger i en stigende trendkanal på kort til mellomlang sikt, noe som indikerer at den fundamentale verdien i selskapet stiger og at optimismen hos investorene er økende.

Positiv volumutvikling og sterkt kortsiktig momentum styrker aksjen og en videre oppgang indikeres. Ved reaksjoner tilbake har Aker støtte ved 384 til 364 kroner.

Thin Film Electronics viser en fallende trendkanal på kort til mellomlang sikt.

Etter en måneds konsolidering mellom 2,27 og 2,48 kroner, krevde imidlertid eksisterende aksjonærer enda høyere pris for å gi slipp på aksjene sine. Positive investorer fulgte på og utløste tirsdag et kjøpssignal på høyt volum.

Det er nå gitt signal om innledning av en stigende trend, og selv med torsdagens oppgang på nesten åtte prosent, indikeres en videre positiv utvikling.

Neste motstandsnivå er rundt 3,16 kroner, og over der må vi nærmere fire kroner for å finne særlig motstand. Det er dermed god oppside i aksjen.

Aksjen er maksimalt positiv på innsidehandler etter en rekke kjøp i november i fjor.

Europris falt kraftig på skuffende tall i tredjekvartalsrapporten i fjor høst. Siden har aksjen gått sidelengs og dannet en konsolideringsformasjon mellom støtte på cirka 32,80 og motstand ved cirka 33,70 kroner. 

Tidligere denne uken brøt kursen opp, og et kjøpssignal fra en rektangelformasjon ble utløst. Dette indikerer at optimismen hos Europris-investorene nå er økende. Høyt volum på oppgangen og positiv volumutvikling styrker aksjen og en videre oppgang for Europris indikeres. Det langsiktige bildet er imidlertid fortsatt usikkert, så anbefalingen blir bare svakt positiv.

ABG Sundal Collier utløste et kjøpssignal fra en rektangelformasjon i midten av desember da positive investorer måtte betale rekordhøy pris for å få kjøpt aksjer.

Aksjen ligger nå i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Positivt kortsiktig momentum styrker trendbildet, og en videre oppgang innenfor kanalen indikeres.

Det er ingen motstand over dagens nivå, så kursen kan gå raskt videre. Ved reaksjoner tilbake er det støtte mellom 5,77 og 5,59 kroner.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Se alle kommentarer på E24
På forsiden nå