Gi heller en brøkdel av OL-pengene til frivillighet

Hvis først idretten skal prioriteres så kraftig som OL-tilhengerne ønsker, så bruk heller pengene på breddeanlegg over hele Norge.

<p><b>SLIK KAN DET BLI:</b> Dette kan bli Økern olympisk landsby, hvis OL kommer til Oslo i 2022.<br/></p>

SLIK KAN DET BLI: Dette kan bli Økern olympisk landsby, hvis OL kommer til Oslo i 2022.

 
kommentar Jacob Lund

Jacob Lund driver eget selskap innen sponsing, marketing og merkevarebygging

Lund er utdannet lektor ved Universitetet i Bergen med historie hovedfag, og jobbet som lektor i Bergen i fire år før han var informasjonssjef ved Bergen Lysverker i åtte år.

1. januar 2012 gikk Jacob Lund av som sponsorsjef i DNB-konsernet etter 20 år i stillingen. Ingen har hatt mer makt i norsk idrett enn Lund i denne perioden.

Til våren bestemmer regjeringen seg for om staten skal gi en statsgaranti til et eventuelt vinter-OL i Oslo i 2022. Det blir spennende.

Før valget var Fremskrittspartiet helt krystallklare og entydige på at det ikke skulle bevilges penger eller garanteres med skattebetalernes penger for en to ukers OL fest i hovedstaten. Sterke krefter i Høyre er også motstandere, og det er splittelse langt inn i Arbeiderpartiet.

Lederen av Finanskomiteen på Stortinget Hans Olav Syversen i Kristelig Folkeparti er uttalt motstander og har gitt uttrykk for flotte prinsipielle synspunkter på IOC og denne type kostnadsdrivende arrangement

Spenningen blir om regjeringen likevel vil satse flere titalls milliarder på en fest som en nylig gjennomført undersøkelse viser at 58 prosent sier nei til - og bare 26 prosent av det norske folk er for (se faktaboks).  

De eneste som er for #OL2022 ser ut til å være store deler av de idrettslederne som har kontorer på Ullevaal pluss et ørlite flertall som ved «valget» i Oslo stemte ja etter et propagandahysteri igangsatt av Norges Idrettsforbund - et hysteri som mangler sidestykke.

Undersøkelser viser at et OL i Oslo ikke kan regnes hjem verken på folkehelse, turisme eller økt mosjon. De som kan regne dette hjem er Oslo kommune som får betalt en gigantutbygging i Groruddalen og Vindernkrysset av de øvrige skattebetalernes penger. Med hånden på hjertet: Jeg forstår veldig godt at byrådet i Oslo griper denne sjansen.

Ubegrenset statsgaranti er det eksakte beløpet det bes om. Jeg lurer på hva vi da skal si nei til innen helse, omsorg, jernbane og vei. Hva er det vi ikke skal ta oss råd til heretter ?

Det bør være et stort tankekors for alle, at byer som St.Moritz, Munchen og nå sist Stockholm har flagget til IOC at de ikke ønsker å arrangere vinter-OL. Hva er det disse landene og byene har skjønt som vi ikke har skjønt?

Frivillighet står sterkt i det norske folk: Ved å bruke en brøkdel av OL-satsingen i Oslo på å styrke dugnads,-og frivillighetsarbeidet i hele Norge med utbygging av idretts- og kulturanlegg over hele landet, vil man virkelig gitt en klapp på skuldrene til de som driver idretts- og kulturlivet i vårt land: De frivillige fra nord til sør.

De frivillige trenger å bli lagt merke til hele tiden, ikke bare på Idrettsgallaen. Bruk pengene på breddeanlegg over hele Norge hvis idrett skal prioriteres så kraftig.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Se alle kommentarer på E24
På forsiden nå