Oljesøl fra Kirken

Jeg er fremdeles et stolt medlem av Den norske kirken.
kommentar Siv Jensen

Født: 1. juni 1969 i Oslo

Formann i Fremskrittspartiet og medlem av Utenrikskomitéen. Siv Jensen ledet Finanskomitéen i forrige stortingsperiode, og har sittet på Stortinget siden 1997. Utdannet diplomøkonom.

Avhengig av: Mobiltelefonen

Drømmebil: Saab cabriolet

Angrer på: Angrer sjelden

Favorittmusikk: Abba

Beste bok: "Kildens utspring" av Ayn Rand

Utspillet om at vi bør ta en pause i oljeletingen endrer ikke på det, men det får meg til å lure på hva Kirken holder på med.

Biskop Tor B.Jørgensen i Sør-Hålogaland skråsikre utspill med Bibelen i hånd om at vi bør ta en pause i oljeletingen er pussig. Kirken er trolig de beste på teologi her i landet, men neppe på teknologi.

Jeg har forståelse for at Kirken vil reise en debatt om skaperverket og hvordan det utnyttes. Men forslaget om fem års oljestopp har like lite med teologi å gjøre som det har med teknologi å gjøre.

Alle som hørte FrPs energipolitiske talsmann Ketil Solvik-Olsen på NRKs Redaksjon En onsdag skjønte at Kirken ikke helt viste hva den hadde gjort.

At Kirken ikke helt viste hva den holdt på med fikk vi vel også et signal om da kollegaen til Jørgensen, biskop Per Oskar Kjølaas i Nord-Hålogaland (!), gikk ut og sa seg uenig i utspillet om stans i oljeletingen.

Det skal være takhøyde i Den norske kirke, og det er ikke vår oppgave å legge bånd på hva Kirken skal mene. Men det er vår oppgave å legge til rette for en folkekirke der medlemmene inkluderes og føler seg hjemme. Derfor bør en hver prest og biskop som tror på en inkluderende folkekirke veie sine uttalelser med omhu.

Når en meningsmåling utført for Oljebedriftenes Landsforening viser at over halvparten av befolkningen er positive til oljeboring i Lofoten og Vesterålen, tyder det på at Kirken har forregnet seg kraftig.

For noen år siden sammenlignet en prest i Nord-Hålogaland Carl I. Hagen med Quisling. Det førte da også til at han ble kalt inn på teppet til biskopen.

Problemet i olje-saken er at det er vanskelig å peke på hvem som skal kalle biskopen inn på teppet.

Se alle kommentarer på E24
På forsiden nå