Ledertalentene 2021
I samarbeid med executive search-selskapet Mercuri Urval,
samt NHO, Finn.no, BI og Gjensidige skal E24 kåre Norges
fremste ledertalenter.

Om konkurransen

Kåring er tipsbasert, og fristen for å tipse kandidater for årets kåring er 20. august.
For å kunne bli nominert må man være 35 år eller yngre (født 1.1.1986 eller senere), og man må være leder i det private næringsliv.
Kandidatene filtreres gjennom referansesjekker, vurdering fra fagekspert i kategori, intervjuer hos Mercuri Urval, og til slutt jurybedømning. Kåringen ender i en toppliste på inntil 100 navn, hvorav topp ti premieres, og hvor den øverste er «Årets ledertalent».
Det kåres også vinnere i underkategoriene konkurransen er delt inn i. Ettersom det er ulike kriterier man måles på, er det mulig å gjøre det bra i hovedkonkurransen (hvor den potensielle fremtidige konsernsjefen skal finnes), selv om man ikke når opp i en av underkategoriene (som er fagspesifikk).Les Mer

Kategoriene

Følgende krav stilles til ledertalentene

35 år eller yngre
Har resultat-, personal- og/eller beslutningsansvar
Utmerket seg som leder i næringslivet
Jury 2021
Cathrine Foss Stene (leder)
Partner hos Implement Consulting, tidligere konserndirektør hos SAS og Schibsted.
Håkon Haugli
Leder i Innovasjon Norge, tidligere direktør i Abelia, NHOs forening for teknologibedrifter. Har bakgrunn fra McKinsey, og har sittet på Stortinget for Arbeiderpartiet.
Martin Schütt
Med-gründer og daglig leder for Askeladden & Co, gründerfabrikken som står bak selskaper som Dr.Dropin, Squeeze, Verd Begravelse m.fl. Han har bakgrunn som premiert ledertalent, og var kategorivinner og topp ti i Ledertalentene i 2019.
Maria Moræus Hanssen
Hun har hatt en rekke viktige roller i selskap som Aker og Yara her hjemme, men også internasjonalt: Var konsernsjef i det tyske energiselskapet DEA, og ble så visekonsernsjef i Wintershall DEA når de to slo seg sammen.
Ingjerd Blekeli Spiten
Ingjerd Blekeli Spiten er konserndirektør for personmarkedet i DNB, en stilling hun har hatt siden 2018. Hun har tidligere hatt andre lederroller i DNB, i Telenor, Microsoft og Ericsson.
Tidligere års liste