Blir du motivert av å jobbe med fornybar energi, elektrifisering og digital infrastruktur? 

Publisert: Publisert:
Utløpt
StillingstittelAnsvarlig for eierskap/Head of Ownership
ArbeidsgiverHafslund
TypeFast
LokasjonOslo
BransjeJuridiske tjenester, Økonomi og regnskap, Kraft og energi
StillingsfunksjonRådgivning, Økonomi og regnskap, Kvalitetssikring
Søknadsfrist19.03.2023

Hafslund jobber for en verden i balanse, med fornybart, og er i dag et konsern bestående av tre forretningsområder med et økende antall datterselskaper, deleierskap, partnerskap og ventureinvesteringer. Hafslund Vekst er et av Hafslunds tre virksomhetsområder og en viktig bidragsyter i å skape vekst innen fornybar energi, elektrifisering og digital infrastruktur. I dag har vi blant annet satsninger innenfor solenergi, havvind, landbasert vind, elektrifisering og digitale løsninger. Hafslund Vekst forvalter også Hafslund sitt 50 % eierskap i Eidsiva. I lys av en voksende portefølje av spennende investeringer søker vi nå etter en ansvarlig for eierskap (Head of Ownership).

Om rollen

I rollen som ansvarlig for eierskap (Head of Ownership) vil du få ansvaret for en enhetlig og aktiv oppfølging av Hafslund Vekst sine eierskap, og følge opp og bidra i det strategiske arbeidet med eierskapene. Dette er et viktig arbeid for at Hafslund Vekst skal klare å oppnå sine ambisiøse strategiske mål. Rollen vil inngå i investeringsteamet til Hafslund Vekst. Du vil samarbeide tett med øvrige medlemmer i teamet, styremedlemmer i de ulike selskapene, samt arbeide tett med ledergruppen i Hafslund Vekst. Du vil også samarbeide tett med de som er ansvarlig for Hafslundkonsernet sin øvrige portefølje av eierskap.

Stillingen rapporterer til Investeringsdirektør i Hafslund Vekst.

Dersom du har erfaring med investeringer eller oppfølging av eierskap, og trives med et bredt spekter av oppgaver og ansvarsområder, ønsker vi å komme i kontakt med deg. Vi søker deg som ønsker å bidra til at Hafslund Vekst lykkes med sine investeringer – både eksisterende og nye!

Hvilke arbeidsoppgaver kan du forvente?

Ansvarlig for eierskap (Head of Ownership) vil få en sentral rolle i investeringsteamet og Hafslund Vekst for øvrig. Du får ansvaret for Hafslund Vekst sin modell for aktiv eierskapsoppfølging og videreutvikling av denne; du får ansvar for å følge opp Hafslund Vekst sin portefølje av eierskap, herunder bidra til at selskapene etablerer gode strukturer og prosesser for blant annet selskapsstyring, strategiarbeid, rapportering, finansiering og bærekraft, blant annet gjennom aktivt styrearbeid; og du vil få ansvaret for å etablere effektive rapporteringsrutiner og rapportere den løpende utviklingen av selskapene i porteføljen. I tillegg vil du være en viktig bidragsyter og sparringspartner når nye investeringer, forretningskonsepter og partnerskap vurderes.

I rollen vil du bistå med egen kompetanse, men også trekke på de rette fagekspertene i Hafslundkonsernet innenfor f.eks. kraftmarked, strategi, forretningsutvikling, M&A, økonomi, finans, HMS, bærekraft, innkjøp, etc.

Hvem søker vi etter?

Du har erfaring fra arbeid med investeringer eller oppfølging av eierskap, enten fra et industriselskap eller fra investeringsvirksomhet. Erfaring fra fornybar energi eller infrastruktur ses på som en fordel, men er ikke noe krav. Det er også en fordel med erfaring med styrearbeid, enten som styremedlem eller på annen måte. Du må ha meget god kommunikasjonsevne på norsk og engelsk, både skriftlig og muntlig.

Hvem er du?

For å lykkes i rollen er du selvgående og proaktiv med høy grad av gjennomføringsevne. Det er også behov for at du er strukturert, liker å jobbe med varierte oppgaver, har kommersiell sans, og gode samarbeidsevner.

Vi ber om at du legger ved CV, vitnemål og relevante attester i søknaden. Før ansettelse vil vi gjennomføre en bakgrunnssjekk og kredittsjekk på aktuell kandidat i henhold til kraftberedskapsforskriften.

Vi tilbyr

  • Spennende og givende arbeidsoppgaver i et konsern med høye ambisjoner
  • Godt og inkluderende arbeidsmiljø
  • Konkurransedyktige betingelser og fleksibel arbeidstid og -sted
  • Gode faglige og personlige utviklingsmuligheter i et av landets største fornybarmiljøer

Kontakter

  • Kontaktperson: Anders Gulbransen
  • Stillingstittel: Investeringsdirektør Hafslund Vekst
  • Telefon: +47 952 68 813
  • Kontaktperson: Amanda Kieding Nicolaysen
  • Stillingstittel: Rekrutteringskonsulent
  • Telefon: +47 476 77 757

Sted

Adresse: Harbitzalléen 5