Prosjektledelse - jernbanekjøretøy

Publisert: Publisert:
Utløpt
ArbeidsgiverJernbanedirektoratet
TypeFast
LokasjonOslo
BransjeOffentlig administrasjon, Transport og logistikk
StillingsfunksjonProsjektledelse, Konsulent, Samfunnsviter
Søknadsfrist23.10.2022

Vil du være med på å forme fremtidens jernbane? Prosjektledelse og oppfølging av prosesser tilknyttet jernbanekjøretøy

Hva får du jobbe med?

Du vil få jobbe med oppfølging, koordinering og prosjektledelse av prosesser knyttet til anskaffelse og større ombygginger av jernbanekjøretøy. Dette er prosesser som krever fullmaktsøknad til Stortinget for at Jernbanedirektoratet kan innvilge restverdisikring for prosjektet. Slike prosesser kan ha krav om gjennomføring som en konseptvalgutredning eller kan skje ved bruk av en forenklet prosess. Det ligger til rollen å følge opp fremdrift i prosesser der det allerede er gitt restverdisikring, samt gi råd og veiledning til øvrige avdelinger på dette området. En viktig del av stillingen er å legge til rette for gode prosesser, koordinere både interne fagressurser og eksterne bidragsytere, kvalitetssikre og samordne innspill, og lage gode beslutningsgrunnlag for direktoratets ledelse og Samferdselsdepartementet. Det vil videre være aktuelt å bidra i arbeidet med andre oppgaver innenfor seksjonens ansvarsområde.

Hvem ser vi etter?

Vi søker deg som er faglig engasjert og evner å se gode løsninger. Du er initiativrik, tar selvstendig ansvar og sørger for å levere gode produkter i tide. For å lykkes i stillingen må du være strukturert og ha et blikk for både helhet og detaljer. Du evner å jobbe selvstendig og er nøyaktig, jobber planmessig og håndterer parallelle oppgaver med høyt tempo. Arbeidet innebærer mye samhandling med saksbehandlere og ledere i direktoratet, samt eksterne aktører. Du må derfor kunne samarbeide godt og være imøtekommende, men samtidig være tydelig i kommunikasjonen og god til å dokumentere prosesser. God skriftlig og muntlig fremstillingsevne er nødvendig for å lykkes i stillingen.

Du bør ha relevant høyere utdannelse på masternivå og erfaring med prosjektledelse i offentlig sektor. Kjennskap til politiske prosesser, arbeid med statsbudsjettet og styring i staten er en fordel. For rådgiverrollen bør du har minimum tre års relevant erfaring og som seniorrådgiver fem års relevant erfaring.

Hva tilbyr vi?

 • Gode muligheter for faglig utvikling i et direktorat og sektor det satses på
 • Et aktivt og engasjert arbeidsmiljø
 • Jobbe tett med faglig sterke kollegaer
 • Fleksible arbeidstidsordninger
 • Gode pensjons- og forsikringsordninger gjennom Statens pensjonskasse
 • Sentrale lokaler i Oslo/Trondheim/Bergen

Stillingen lønnes etter 1434 rådgiver/1364 seniorrådgiver fra kr 605 000 – 814 900 avhengig av søkerens kvalifikasjoner. For særlig godt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes.

Vi vil at alle som jobber i Jernbanedirektoratet skal kunne identifisere seg med våre verdier: nytenkende, åpen, modig og kompetent. Vi mener inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver for å bidra til en enda bedre oppgaveløsning. Vi vil tilrettelegge for individuelle behov hos medarbeidere. Aktuell tilrettelegging kan for eksempel være tekniske hjelpemidler, tilpasning av møbler eller lignende. Du kan lese mer om inkludering og mangfold i staten her: https://arbeidsgiver.difi.no/positivsaerbehandling

I samsvar med offentlighetsloven § 25 vil offentlig søkerliste foreligge etter søknadsfristens utløp. Dersom du ønsker å reservere deg mot å stå på offentlig søkerliste, må det begrunnes. Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkere kan bli offentliggjort selv om søkeren har bedt om ikke å bli ført opp på søkerlisten. Søkere vil i tilfelle bli informert før offentliggjøringen og vil ha mulighet til å trekke søknaden. Vi benytter oss av Semac for bakgrunnssjekk av aktuelle kandidater i vår rekrutteringsprosess. Bakgrunnssjekken utføres etter samtykke fra deg som søker og innebærer at vi verifiserer CV og annen søknadsdokumentasjon i forbindelse med ansettelsen.

Søknadsfrist er satt til 23. oktober. Har du spørsmål til stillingen, ta gjerne kontakt med vår samarbeidspartner i The Assessment Company Ragnhild Staff på tlf. 917 51 330 eller Hilde Heines Bachmann på tlf. 408 51 957.

Kontakter

 • Kontaktperson: Hilde Heines Bachmann
 • Stillingstittel: Management Consultant
 • Telefon: +47 408 51 957
 • Kontaktperson: Ragnhild Staff
 • Stillingstittel: Management Consultant
 • Telefon: +47 917 51 330

Sted

Adresse: Biskop Gunnerus gate 14A