Handelsbanken søker en dyktig Data Analytiker til deres Analyse og Risiko team

Publisert: Publisert:
StillingstittelData Analytiker
ArbeidsgiverHANDELSBANKEN
TypeFast
LokasjonOslo
BransjeBank, finans og forsikring, IT
StillingsfunksjonAnalyse, Saksbehandler, IT utvikling/Database

Handelsbanken ser etter en dyktig data analytiker til sin gruppe Analysis & Risk Assessment. Gruppen inngår i bankens avdeling for forebygging av økonomisk kriminalitet, og er lokalisert på Tjuvholmen i Oslo. Stillingen rapporterer til leder i Analysis og Risk Assessment.

Hovedansvaret til Analysis & Risk Assessment er risikovurdering, risikostyring, finansiell etterretning, kunderisikoklassifiserings- og transaksjonsovervåkningsmodeller, samt sanksjoner.

Som analytiker hos oss vil du utarbeide analyser for å gi beslutningsstøtte og nødvendig innsikt til beslutningstagere i mellom- og toppledelsen. Du vil på denne måten bidra til at banken som helhet har et riktig fokus og en risikobasert tilnærming i sitt arbeid mot hvitvasking og terrorfinansiering. I analyse arbeidet er innsikt og kunnskap om våre kunders bruk av bankens produkter svært sentralt. Her vil du ha muligheten til å forme og løfte vår dataanalyse-satsning.

Arbeidsoppgaver

 • Innhente, bearbeide og analysere kunde- og transaksjonsdata til bruk i interne risikovurderinger
 • Gjennomføre komplekse analyser for å identifisere høyrisikogrupper knyttet til økonomisk kriminalitet
 • Visualisere og presentere analysefunn. Fordel med erfaring med BI verktøy som PowerBI, Qlik, Tableau eller andre visualiseringsverktøy
 • Bidra i arbeidet med å utvikle nye og eksisterende regler/scenarioer til bruk i transaksjonsmonitorering
 • Samarbeide med intern IT/utviklingsavdeling på problemstillinger/tolkning av data i datavarehus, samt i forbindelse med design og implementering av standardisert dataanalyse-rapporter (dashboard mv.)
 • Effektivisere og automatisere rapportering
 • Delta i relevante tiltak/prosjekt for videreutvikling av prosesser og tiltak

Hvem er du?

Vi ser etter deg som har høyere utdannelse, gjerne masternivå innen matematikk, statistikk, finans, økonomi eller lignende med meget gode analytiske ferdigheter. Som Data Analytiker er det en klar fordel om du har interesse og er nysgjerrig på fagfeltet økonomisk kriminalitet. Erfaring innen fagfeltet er en fordel, men ikke et krav. Du må ha erfaring med data-uttrekk, dataanalyse og visualisering. Vi ønsker at vår nye analytiker har programmeringsferdigheter eller sterk motivasjon til å lære seg programmering i verktøy som Python, R eller andre programmeringsspråk.

Det er en fordel om du har erfaring fra prosjektledelse og/eller modellutvikling, da gruppens Data Analytics satsning til tider krever koordinering av ulike tjenesteområder. En viktig del av rollen vil være å kommunisere verdien av dine analyser til forretningen, derfor tror vi det er kritisk at du har god forretningsforståelse, og gode kommunikasjonsevner. Gode kunnskaper innenfor grunnleggende Microsoft applikasjoner som Excel, PowerPoint og Word er en forutsetning, da rollen krever at du selvstendig kan formidle komplekse problemstillinger gjennom tabeller, grafikk og ord på en intuitiv og forståelig måte til mellom- og toppledelse. Handelsbanken er en internasjonal bank, og derfor må man i denne rollen mestre engelsk og norsk/skandinavisk.

Hva vi tilbyr

I banken har vi en god plattform for faglig og personlig utvikling, og du vil få anledning til å benytte og utfordre din kompetanse. Vi er en arbeidsplass som verdsetter worklife balance, med hyggelige og inkluderende kollegaer. AML området er i stor utvikling og her vil du få en mulighet til å være med på en spennende reise der man kan bidra i beslutninger på veien, sammen med dyktige kollegaer. Gruppen Analysis & Risk Assessment består i dag av et tverrfaglig team på ca. 10 personer med variert bakgrunn innenfor juss, økonomi og granskning.

Handelsbanken ønsker å være en mangfoldig og inkluderende arbeidsplass med like muligheter for alle, uavhengig av hvem du er og hvilken bakgrunn du har. Vi oppfordrer derfor alle til å søke og ber deg legge ved CV.

Er du fortsatt nysgjerrig?

Hvis du kjenner deg igjen i beskrivelsen, håper vi på å høre fra deg! Om du har spørsmål til stillingen eller rollen, kan du ta kontakt med Kristian Knudsen (928 00 000) eller Stian Iversen (995 27 314). For å søke på stillingen kan du enkelt søke gjennom vårt rekrutteringssystem.

Kontakter

 • Kontaktperson: Kristian Knudsen
 • Stillingstittel: Daglig leder/partner
 • Telefon: +47 928 00 000
 • Kontaktperson: Stian Iversen
 • Stillingstittel: Rådgiver
 • Telefon: +47 995 27 314

Sted

Adresse: Tjuvholmen allé 11