Ønsker du å jobbe med analyse og risikovurderinger mot sanksjoner?

Publisert: Publisert:
StillingstittelFagspesialist Sanksjoner
ArbeidsgiverHANDELSBANKEN
TypeFast
LokasjonOslo
BransjeBank, finans og forsikring
StillingsfunksjonAnalyse, Kvalitetssikring, Sikkerhet

Vi søker en fremoverlent fagspesialist innenfor sanksjonsområdet. I denne stillingen vil du i hovedsak bidra med analyser og risikovurderinger knyttet til sanksjoner i banken. Stillingen er organisert i gruppen Analysis og Risk Assessment, som er en del av bankens avdeling for forebygging av økonomisk kriminalitet.

Hovedansvaret til Analysis & Risk Assessment er risikovurdering, risikostyring, finansiell etterretning, kunderisikoklassifiserings- og transaksjonsovervåkningsmodeller, samt sanksjoner. Avdelingen er lokalisert på Tjuvholmen i Oslo og stillingen vil rapportere til leder i Analysis og Risk Assessment.

Arbeidsoppgaver:

 • Arbeide med risikovurdering og risikoreduserende tiltak knyttet til sanksjoner samt hvitvasking
 • Kvalitetssikre og analysere kvantitativ data til å utarbeide risikoanalyser
 • Gjennomføre analyser og innhente informasjon for å identifisere modus og trender
 • Bistå i arbeidet med å utvikle nye og eksisterende senarioer til bruk i transaksjonsmonitorering
 • Vurdere muligheter for nye risikoreduserende tiltak i banken, samt bidra i utforming og implementering av disse tiltakene
 • Holde i og forvalte utvalgte initiativer og prosjekter både nasjonalt og internasjonalt for banken
 • Delta i tverrfaglig prosjekter for kontinuerlig forbedring av prosesser og rutiner innenfor avdelingens ansvarsområder
 • Opplæring og rådgivning av ansatte, utvikle rutiner og rapportering av sanksjonsrisiko

Hvem er du?

Vi leter etter en kollega som er fremoverlent, nysgjerrig og som vil trives i et miljø hvor ingen dager er like. Som fagspesialist innen sanksjoner tror vi du har meget gode analytiske ferdigheter og høy gjennomføringsevne i ditt arbeid. Det forventes at du har høyere utdanning, for eksempel innen økonomi, jus, statsvitenskap eller lignende. Hvis du har erfaring med arbeid innen risikovurdering, økonomisk kriminalitet eller sanksjoner, er dette en fordel. For å lykkes må du tilegne deg god forståelse av sanksjons- og hvitvaskingsregelverket, tilknyttede forskrifter og relevant tilsynspraksis. Fagområdet er i rask utvikling som følge av flere internasjonale hendelser i nyere tid. Det er derfor viktig for oss at du er nysgjerrig og kunnskapssøkende. Videre er det viktig at du som fagspesialist evner å kommunisere godt på tvers av fagområder i banken, og at du beherske både norsk og engelsk som arbeidsspråk.

Hva vi tilbyr

I banken har vi en god plattform for faglig og personlig utvikling, og du vil få anledning til å benytte og utfordre din kompetanse. Vi er en arbeidsplass som verdsetter worklife balance, med hyggelige og inkluderende kollegaer. AML området er i stor utvikling og her vil du få en mulighet til å være med på en spennende reise der man kan bidra i beslutninger på veien, sammen med dyktige kollegaer. Gruppen Analysis & Risk Assessment består i dag av et tverrfaglig team på ca. 10 personer med variert bakgrunn innenfor juss, økonomi og granskning.

Handelsbanken ønsker å være en mangfoldig og inkluderende arbeidsplass med like muligheter for alle, uavhengig av hvem du er og hvilken bakgrunn du har. Vi oppfordrer derfor alle til å søke og ber deg legge ved CV.

Er du fortsatt nysgjerrig?

Hvis du kjenner deg igjen i beskrivelsen håper vi på å høre fra deg! Hvis du har spørsmål til stillingen eller rollen, kan du ta kontakt med Kristian Knudsen (928 00 000) eller Stian Iversen (995 27 314). For å søke på stillingen kan du enkelt søke gjennom vårt rekrutteringssystem.

Kontakter

 • Kontaktperson: Kristian Knudsen
 • Stillingstittel: Daglig leder/partner
 • Telefon: +47 928 00 000
 • Kontaktperson: Stian Iversen
 • Stillingstittel: Rådgiver
 • Telefon: +47 995 27 314

Sted

Adresse: Tjuvholmen allé 11