Avdelingsleder Utviklere

Publisert: Publisert:
Utløpt
StillingstittelAvdelingsleder Utviklere
ArbeidsgiverInnovasjon Norge
TypeFast
LokasjonStavanger
BransjeIT
StillingsfunksjonLedelse
Søknadsfrist29.05.2022

Vil du lede våre utviklere i Stavanger og samtidig bidra til at norsk næringsliv lykkes?

Vi er lidenskapelig opptatt av kundene våre, det er bedriftsledere i alle former og farger, men felles for alle er at de har idéer og drømmer de virkelig brenner for. Innovasjon Norge gir disse lokale ideene globale muligheter. Visste du for eksempel at en av kundene våre sparer samfunnet for et årlig CO2-utslipp tilsvarende 10 000 biler? Eller at ny norsk ultralydteknologi kan redde for tidlig fødte barn? Les mer om vår kunder på innovasjonnorge.no og bli inspirert, det blir i alle fall vi.

Hvis du er en som ønsker å bygge kompetanse, er teknisk og ønsker personalansvar i et av de mest spennende innovasjonsmiljøene i Norge, har vi jobben for deg!

Om stillingen

Vi er på jakt etter en avdelingsleder for våre utviklere i Stavanger. Vi ser etter deg som har lyst til å være med å ta ansvar for å utvikle kompetansen til våre utviklere, bidra til å få den rette kulturen og bygge de beste teamene.

De siste årene har vi ansatt mange flinke utviklere, også i Stavanger. Vi skal fortsette oppbyggingen av et sterkt utviklingsmiljø i Stavanger og ønsker derfor en ny leder der.

Stillingen er organisatorisk plassert i IT-avdelingens ledergruppe og rapporterer til IKT Direktør. Som avdelingsleder for utviklere i Innovasjon Norge vil hovedfokuset ditt være å ta vare på våre ansatte, rekruttere flere flinke teknologer, samt bygge velfungerende team med intern og ekstern kapasitet. Din jobb blir å sørge for at de vokser som utviklere og mennesker, rigge avdelingen for videre vekst samt ta del i det faglige arbeidet innen software-utvikling, fagfora og lignende. Rollen krever solid forståelse for en utviklers hverdag. Som et eksempel må man forstå balansegangen mellom å la alle velge teknologi og rammeverk fritt, og samtidig sikre vedlikeholdbarhet, kompetanse- og ressurstilgang.

Om oss og teamene våre

Du tenker kanskje at offentlig sektor henger etter på ny teknologi og er glad i papirer, stempel og lange utredninger? Vi var en av de første offentlige aktørene som tok hele steget over til offentlig sky (Azure) og i 2020 begynte vi utvikling av, og tok i bruk, maskinlæringsalgoritmer.

Per i dag har vi ca 15 team som leverer forskjellige produkter og tjenester. Disse består av interaksjonsdesignere, utviklere og rådgivere fra linjen for å få en god blanding av kompetanse. Vi ser det fungerer og alle lærer av hverandre. Teamene setter egne mål og finner selv ut av hvordan de best kan oppnå resultatene. Vi tror på at flinke folk som sitter tett på problemstillinger, analyserer bruksmønstre og eksperimenterer med ulike løsninger, tar de beste beslutningene.

Disse teamene har ansvar for hele livsløpet til produkter og tjenester, både vedlikehold og videreutvikling. You build it, you run it.

Vi ansetter mange typer tekniske spesialister, både fordi det er en viktig strategi for Innovasjon Norge og fordi styret har bedt oss om å bli et mer digitalt selskap. Vi har tro på at interne ressurser skaper enda større eierskap og engasjement rundt våre digitale løsninger. Vår endringsreise betyr at vi har behov for flere dyktige ansatte som både kan bidra og utfordre oss.

Avdelingen hører til i divisjonen Mennesker og Teknologi. Vi har kalt divisjonen det fordi folkene er viktigst, og vi trenger samspillet med teknologi for å løse utfordringene. Ved å samle både HR, og det man tradisjonelt ville kalt IT, samt forretningsutvikling, under samme paraply tror vi at vi kan øke farten i det digitale skiftet og den videre utviklingen av Innovasjon Norge.

Om arbeidshverdagen

Vi vil at du skal ha en aktiv hverdag hvor du er mye i kontakt med teamene og følger opp den enkelte. Du er både coach og litt sparringspartner rundt teknologi og livet i teamet. Samtidig har du såpass fugleperspektiv at du ser større tendenser og behov på tvers av team og områder, både på miljø- og fagsiden. Det er også viktig at du bidrar til aÌ? hjelpe den enkelte med aÌ? utvikle sin kompetanse og sine ferdigheter i relasjon til Innovasjon Norge sine behov.

Hva ser vi etter i deg?

Vi ser etter deg som har teknisk bakgrunn, gjerne som utvikler, og som de siste årene har hatt personalansvar og/eller hatt ansvar for et team med utviklere. Du har ikke mistet interessen for teknologi og holder deg godt oppdatert, spesielt innen software- og produktutvikling. Samtidig er du interessert i aÌ? bygge team og faÌ? det beste ut av de utviklerne som du har ansvaret for.

Det er en fordel om du har:

 • Høyere relevant utdanning fra høgskole eller universitet, f.eks systemutvikling eller informatikk, minimum på bachelor-nivå. Relevant erfaring kan kompensere for kravet om formell utdanning
 • Minimum fem års arbeidserfaring innen relevante fagområder
 • Stor interesse for å jobbe med mennesker og utvikling av kompetanse og beste praksis
 • Erfaring med personalledelse
 • God kjennskap til produktutvikling og erfaring fra oppbygging og ledelse av team
 • Svært god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk og engelsk
 • Evne til å sette applikasjonsutvikling inn i en strategisk sammenheng og se utviklingsmuligheter
 • Kjennskap til utviklingsverktøy som GitHub og erfaring som utvikler

Du kommer blant annet å jobbe med:

 • Personalledelse av utviklere og kompetanse utvikling, rekruttering, onboarding og coaching av nye utviklere
 • Profesjonalisering av utviklingsrutiner sammen med utviklere og fagfora
 • Utarbeide beste praksis og prinsipper for applikasjonsutvikling
 • Bidra til at utvikling av skytjenester og applikasjoner lages innenfor de gjeldende krav som stilles til arkitektur og sikkerhet
 • Rådgiver innen applikasjonsutvikling i Innovasjon Norge sine produktteam, prosjekter og strategiske initiativer

Hva tilbyr vi?

 • Mulighet til å videreutvikle din kjernekompetanse innen teknologi og ledelse
 • Mulighet til innflytelse på Innovasjon Norges overordnet styringsstruktur for digitalisering og applikasjonsutvikling
 • Et fremoverlent teknologimiljø med engasjerte og dyktige kolleger, og høy trivselsfaktor
 • Konkurransedyktige lønns- og arbeidsvilkår, inkludert medlemskap i en av Norges beste pensjonsordninger

Henvendelser vedrørende rollen kan rettes til Prime ved Tron Gjedrem, tlf. 951 94 010, eller Terje Helle, tlf 992 70 023. Alle henvendelser til Prime behandles konfidensielt – om ønskelig også overfor vår oppdragsgiver.

Kontakter

 • Kontaktperson: Tron Gjedrem
 • Stillingstittel: Rådgiver
 • Telefon: +47 951 94 010
 • Kontaktperson: Terje Helle
 • Stillingstittel: Rådgiver
 • Telefon: +47 992 70 023

Sted

Adresse: Løkkeveien 111

Lignende stillinger|