Vil du bidra til å utvikle sømløse reiseopplevelser på Østlandet?

Publisert: Publisert:
StillingstittelRådgiver/ Seniorrådgiver Sømløs mobilitet
ArbeidsgiverJernbanedirektoratet
TypeFast
LokasjonOslo
BransjeOffentlig administrasjon, Transport og logistikk, Reise og turisme
StillingsfunksjonKoordinering, Forhandling, Samfunnsviter
Søknadsfrist04.12.2022

Vil du jobbe med mobilitet og utvikling av transporttilbudet i en spennende sektor i sterk utvikling? Ønsker du å bidra til et forbedret kollektivtilbud på Østlandet hvor toget spiller en betydelig rolle? Jernbanedirektoratet søker to rådgivere/seniorrådgivere til den nyopprettede seksjonen Sømløs mobilitet. Du vil få være med på å bygge opp den nye seksjonen, med god mulighet til å påvirke arbeidsprosessene. Du vil også bli en del av en større fagavdeling med godt arbeidsmiljø og engasjerte medarbeidere i Oslo, Trondheim og Bergen.

Seksjon Sømløs Mobilitet har ansvar for å sikre et helhetlig (kollektiv)transportsystem der virkemidler og offentlig ressursinnsats utnyttes effektivt. Dette inkluderer fremforhandling og oppfølging av byvekstavtaler inkludert koordinering mot andre statlige aktører. Seksjonen har også ansvar for Jernbanedirektoratets samhandling med regionale myndigheter, næringsliv og interesseorganisasjoner. Østlandsområdet har det mest integrerte kollektivnettet i Norge, er navet for godstransport på bane og er samtidig en region med mange utviklingsprosjekter for jernbanen.

Kontorsted Oslo har ansvar for kontakten med fylkene Oslo, Viken, Innlandet og Vestfold-Telemark. En sentral oppgave vil være å bidra i direktoratets arbeid med utvikling av et markedsorientert kollektivtilbud i regionen sammen med regionale myndigheter, blant annet Byvekstavtalen for Oslo området.

Arbeidsoppgaver

 • Samhandling med fylkeskommuner og deres kollektivselskaper, kommuner, regionalt næringsliv, persontrafikkoperatører og andre samfunnsaktører for å sikre et helhetlig og sømløst transporttilbud
 • Deltakelse i arbeidet med inngåelse og oppfølging av byvekstavtaler, samt andre samarbeidsavtaler
 • Bidra til utarbeidelse av grunnlag for Nasjonal Transportplan, utredninger og oppfølging av ulike avtaler innad i sektoren.
 • Prosjektledelse og prosjektdeltakelse

Vi ser etter deg som motiveres av Jernbanedirektoratets samfunnsoppdrag og som gjennom faglig kompetanse og engasjement kan bidra til å utvikle jernbanen som del av det samlede transportsystemet i dag og i fremtiden. Vi søker en kollega med kompetanse innen mobilitet, gjerne med erfaring med innen politikk og forvaltning. Du er god på samarbeid og evner å bygge gode relasjoner og nettverk.

Vi tror du har gode forutsetninger for å lykkes om du trives i en påvirknings- og pådriverrolle, og er trygg nok på deg selv til å ha egne meninger og utfordre konstruktivt. Du er analytisk og strukturert, tar initiativ og ansvar, og trives med å jobbe fleksibelt med tanke på arbeidsoppgaver og reisevirksomhet.

Kvalifikasjoner

 • Utdanning på bachelor – og/ eller mastergradsnivå innen samfunnsfag, teknologi, samferdsel eller lignende. Relevant realkompetanse kan kompensere for utdanningskravet
 • Relevant erfaring innen samferdsel, mobilitet, eksempelvis kollektivtransport, transportplanlegging og kommunalt planarbeid
 • Erfaring fra og god innsikt i offentlig forvaltning og erfaring fra arbeid i grenseland mellom administrasjon og politikk
 • Gode kommunikasjonsferdigheter både muntlig og skriftlig

Vi tilbyr

 • Mulighet til å bidra til en bærekraftig utvikling av samferdselssektoren i Norge i et trivelig arbeidsmiljø med høy kompetanse.
 • Vi har fleksible arbeidstidsordninger, god pensjonsordning gjennom medlemskap i Statens Pensjonskasse
 • Lønn etter avtale, jf statens lønnsregulativ (rådgiver/seniorrådgiver fra kr. 517 600 – 814 900 etter kvalifikasjoner). Høyere lønn kan vurderes for særskilt kvalifiserte kandidater.
 • Kontorsted i Jernbanedirektoratets lokaler sentralt i Oslo.

Vi vil at alle som jobber i Jernbanedirektoratet skal kunne identifisere seg med våre verdier: Nytenkende, åpen, modig og kompetent. Jernbanedirektoratet er opptatt av mangfold, og vi ønsker å være en arbeidsplass som gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor alle kvalifiserte kandidater til å søke, uavhengig av alder, kjønn, funksjonshemming, hull i CV-en, eller etnisk bakgrunn.

I samsvar med offentlighetsloven § 25 vil offentlig søkerliste foreligge etter søknadsfristens utløp. Dersom du ønsker å reservere deg mot å stå på offentlig søkerliste, må det begrunnes. Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkere kan bli offentliggjort selv om søkeren ber om å bli unntatt. Søkere vil i tilfelle bli informert før offentliggjøringen og vil ha mulighet til å trekke søknaden.

Vi benytter oss av Semac bakgrunnssjekk i vår rekrutteringsprosess.

Vi ønsker å raskt komme i dialog med interesserte kandidater, i god tid før søknadsfrist.

Ønsker du mer informasjon om stillingen, kontakt våre rådgivere hos The Assessment Company, Camilla Kristiansen tlf. 408 71 750 eller Emil Lie tlf. 468 91 281. Vi ser frem til å motta søknad og CV innen søknadsfristen 4. desember 2022.

Kontakter

 • Kontaktperson: Camilla Kristiansen
 • Stillingstittel: Management Consultant
 • Telefon: +47 408 71 750
 • Kontaktperson: Emil Lutterloh-Lie
 • Stillingstittel: Management Consultant
 • Telefon: +47 468 91 281

Sted

Adresse: Biskop Gunnerus gate 14A