Ønsker du å omsette informasjon til verdi i et bærekraftsperspektiv? Enova søker informasjonsarkitekt!

Publisert: Publisert:
Utløpt
StillingstittelInformasjonsarkitekt
ArbeidsgiverEnova SF
TypeFast
LokasjonTrondheim
BransjeAnnet, Offentlig administrasjon, IT
StillingsfunksjonRådgivning, Koordinering, Arkitekt og planlegging
Søknadsfrist31.08.2022

Enova tilbyr spennende utfordringer og muligheter i en kunnskapsintensiv virksomhet, fylt med stort engasjement og utviklingsvilje. Arbeidsmiljøet i Enova kjennetegnes av dyktige og engasjerte medarbeidere som ønsker å lykkes sammen. Avdelingen Digital transformasjon er nyopprettet fra 1. september og er en sammenslåing av enhetene for IT og for Analyse & Innsikt. Et samlet, styrket miljø bestående av ulike typer arkitekter, data scientists, data engineers og andre fagressurser, skal skape verdi av data gjennom digital innovasjon og analyse. Vi har behov for økt kapasitet på dette fagfeltet og søker nå informasjonsarkitekt. Vil du bidra til en livskraftig forandring sammen med oss?

Enova arbeider fortløpende for å forbedre måten vi leverer våre tjenester på. Det betyr også nye krav til hvilke data vi trenger. Vi har ambisjoner om å være innovative i vår bruk av data og forventer stor aktivitet på nye forretningsbehov, samt i større grad dele data med andre.

Vår dataportefølje består i dag i hovedsak av operasjonelle data om våre virkemidler, saker og kunder, og eksterne data, som f.eks. registerdata. Enova styrker seg på data- og analyse, med blant annet etablering av dataplattform og rammeverk for analytiske modeller. Dette medfører at strukturerte data og informasjonsforvaltning blir stadig viktigere og får en større plass i vårt arbeid.

Som informasjonsarkitekt vil du få en sentral rolle for å tilrettelegge for at data kan benyttes til flere formål, som analyse, nye tjenester og deling. I ditt arbeid vil du:

 • Videreutvikle informasjonsmodeller, kodeverk og informasjonsstandarder
 • Bidra til å sikre felles forståelse og representasjon av sentrale informasjonselementer, blant annet gjennom dokumentasjon, datakatalog og begrepskatalog
 • Være et bindeledd mellom ulike fagmiljøer i Enova som produserer og benytter data
 • Sikre at informasjonssturkurer implementeres i tråd med intensjonen i IT-løsninger

Videre vil rollen kunne bidra i utvikling av prosesser og roller for informasjonsforvaltning, herunder spesielt for deling og analytiske formål.

I samarbeid med andre arkitekter, løsningsdesignere, analytikere og utviklere vil du forvalte og kommunisere informasjonsarkitekturen, belyse konsekvenser av arkitektur- og løsningsvalg og videreutvikle løsninger.

Stillingen rapporter til IT-leder Atle Ruud.

Vi ser etter deg som har:

 • Relevant høyere utdanning eller tilsvarende realkompetanse
 • God kunnskap og forståelse for informasjonsteknologi
 • God kunnskap og forståelse informasjon og data som verdiskaper
 • Erfaring med informasjonsmodellering og -dokumentasjon
 • Gode kommunikasjonsevner

Vi tror også du er en tydelig bestiller, men at du og evner og ønsker å bidra til løsninger selv. Du har en analytisk og strukturert arbeidsstil, tar initiativ og har framdrift, løfter blikket og ser de store linjene fremover selv når du jobber med avgrensede løsninger her og nå.

Ønsker du ytterligere informasjon kan du ta kontakt med Atle Ruud, IT-leder i Enova, på tlf. 906 26547, e-post: atle.ruud@enova.no ,eller vår rådgiver i The Assessment Company, Liv Ragnhild Straume, tlf. 456 99 579, e-post: liv.ragnhild.straume@theac.no. Henvendelser til The Assessment Company kan gjøres i full fortrolighet.

Personlig egnethet vil bli vektlagt i utvelgelsen.

Søknadsfrist er 31.august 2022, men vi ønsker gjerne at du viser din interesse snarest.

Arbeidssted er våre kontorer i Powerhouse Brattørkaia, i Trondheim.

For å fremme mangfold og variasjon blant våre ansatte, ønsker vi å komme i kontakt med kvalifiserte søkere uavhengig av etnisk bakgrunn, kjønn eller alder.

I samsvar med offentlighetsloven §25 gjør vi oppmerksom på at opplysninger om søkerne kan offentliggjøres selv om det er bedt om konfidensiell behandling. Søkerne vil i tilfelle bli forhåndsvarslet om dette.

Vi benytter Semac bakgrunnssjekk i våre rekrutteringsprosesser.

Kontakter

 • Kontaktperson: Liv Ragnhild Straume
 • Stillingstittel: Management Consultant
 • Telefon: +47 456 99 579
 • Kontaktperson: Atle Ruud
 • Stillingstittel: IT-leder

Sted

Adresse: Brattørkaia 17a