Handelsbanken søker en dyktig fagspesialist til arbeidet med modellen for kunderisikoklassifisering

Publisert: Publisert:
StillingstittelFagspesialist CRR
ArbeidsgiverHANDELSBANKEN
TypeFast
LokasjonOslo
BransjeBank, finans og forsikring
StillingsfunksjonAnalyse, Kvalitetssikring, IT drift og vedlikehold/Drift/Operations

Handelsbanken søker en dyktig fagspesialist til arbeidet med bankens modell for kunderisikoklassifisering (CRR) som ligger i gruppen Analysis & Risk Assessment. Gruppen inngår i bankens avdeling for forebygging av økonomisk kriminalitet, og er lokalisert på Tjuvholmen i Oslo. Stillingen rapporterer til leder i Analysis og Risk Assessment.

Hovedansvaret til Analysis & Risk Assessment er risikovurdering, risikostyring, finansiell etterretning, kunderisikoklassifiserings- og transaksjonsovervåkningsmodeller, samt sanksjoner.

Hos oss vil du få muligheten til å jobbe i et spennende og voksende AML-team med en god plattform for faglig og personlig utvikling.

Arbeidsoppgaver

 • Operativt arbeid med modellen for kunderisikoklassifisering (CRR)
 • Sikre at rammeverket relatert til CRR er tilstrekkelig, hensiktsmessig og gjenspeiler overordnede risikovurderinger og rutiner
 • Analysere og vurdere CRR-modellens effektivitet og treffsikkerhet
 • Jobbe tett med KYC avdelingen, for oppfølging av modellen
 • Bidra i arbeidet med bankens risikovurdering knyttet til hvitvasking og terrorfinansiering
 • Foreslå og utrede/kartlegge behov og muligheter for nye risikoreduserende tiltak, samt bidra i utforming og implementering av AHV-tiltak
 • Delta i relevante prosjekter for kontinuerlig forbedring av prosesser og rutiner innenfor avdelingens ansvarsområde
 • Sørge for god kommunikasjon og arbeidsflyt med systemeier og systemleverandør

Hvem er du?

Du har relevant høyere utdannelse innenfor økonomi, informatikk, matematikk, statistikk eller lignende. Det er naturlig for deg å jobbe analytisk og strukturert. Riktig kandidat er god på statistiske metoder og har en god forståelse av regelverk, forskrifter og tilsynspraksis innen anti-hvitvasking. Du har erfaring fra arbeid med CRR-modeller, eventuelt scoringsmodeller. Du er en pådriver med høy gjennomføringsevne i tillegg til at du er nøyaktig og grundig. Du vil samarbeide tett med andre avdelinger i banken, så det er viktig at du trives med dette. Du har en god fremstillingsevne, både muntlig og skriftlig på norsk og engelsk.

Hva vi tilbyr

I banken har vi en god plattform for faglig og personlig utvikling, og du vil få anledning til å benytte og utfordre din kompetanse. Vi er en arbeidsplass som verdsetter worklife balance, med hyggelige og inkluderende kollegaer. AML området er i stor utvikling og her vil du få en mulighet til å være med på en spennende reise der man kan bidra i beslutninger på veien, sammen med dyktige kollegaer. Gruppen Analysis & Risk Assessment består i dag av et tverrfaglig team på ca. 10 personer med variert bakgrunn innenfor juss, økonomi og granskning.

Handelsbanken ønsker å være en mangfoldig og inkluderende arbeidsplass med like muligheter for alle, uavhengig av hvem du er og hvilken bakgrunn du har. Vi oppfordrer derfor alle til å søke og ber deg legge ved CV.

Interessert?

Hvis du kjenner deg igjen i beskrivelsen, håper vi på å høre fra deg! Hvis du har spørsmål til stillingen eller rollen, kan du ta kontakt med Kristian Knudsen (928 00 000) eller Stian Iversen (995 27 314). For å søke på stillingen kan du enkelt søke gjennom vårt rekrutteringssystem.

Kontakter

 • Kontaktperson: Kristian Knudsen
 • Stillingstittel: Daglig leder/partner
 • Telefon: +47 928 00 000
 • Kontaktperson: Stian Iversen
 • Stillingstittel: Rådgiver
 • Telefon: +47 995 27 314

Sted

Adresse: Tjuvholmen allé 11