Vi søker avdelingsleder konsesjon, miljø og eiendom

Publisert: Publisert:
Utløpt
StillingstittelAvdelingsleder konsesjon, miljø og eiendom
ArbeidsgiverAneo
TypeFast
LokasjonTrondheim
BransjeJuridiske tjenester, Konsulent og rådgivning, Kraft og energi
StillingsfunksjonProsjektledelse, Ledelse, Rådgivning
Søknadsfrist11.08.2022

Det grønne skiftet krever gjennomføringskraft.

TrønderEnergi og HitecVision går sammen om å bygge et nytt, nordisk fornybarkonsern med hovedkontor i Trondheim. Det nye konsernet heter Aneo og skal ha lokasjoner i store deler av Trøndelag, Oslo, Bergen, Stavanger, Gjøvik og i Sverige.


Bærekraftig forvaltning av våre naturverdier, systematisk etterlevelse av våre offentlige tillatelser og ansvarlig forvaltning av våre grunneierforhold har alltid vært kjerneoppgaver for vårt konsern. I takt med det grønne skiftet og våre økte vekstambisjoner opplever vi nå en økning i oppgaver innenfor disse fagområdene. Vi søker derfor etter en avdelingsleder som kan lede vår nyopprettede avdeling for konsesjon, miljø og eiendom.
Som avdelingsleder vil du lede en avdeling på fem personer som har ansvar for forvaltning og oppfølging av alle konsesjoner i Aneo og TrønderEnergi, samt andre offentlige forvaltnings- og planprosesser. Avdelingen har også ansvar for naturforvaltning og oppfølgning av miljøvilkår i konsesjoner og andre offentlige tillatelser, erverv og oppfølgning av rettigheter til fast eiendom, og for oppfølgning av grunneiere og andre rettighetshavere og interessenter i tilknytning til vår virksomhet. Avdelingen er en aktiv bidragsyter i konsernets bærekraftsarbeid, og en viktig støttefunksjon og premissgiver i oppfyllelsen av konsernets samfunnsansvar og verdier ÅPEN – MODIG - ANSVARLIG.
Som avdelingsleder vil du rapportere til konserndirektør for juridisk avdeling og administrativ stab, og vil bli medlem av konserndirektørens ledergruppe sammen med fire andre avdelingsledere.

Dine ansvarsområder vil blant annet være:

 • Overordnet ansvar for alle konsesjonsprosesser og den løpende konsesjonsforvaltning i konsernet
 • Overordnet ansvar for konsernets naturforvaltning og oppfølgning av miljøvilkår i tillatelser
 • Overordnet ansvar for konsernets arbeid med rettigheter til eiendom og grunneieroppfølgning
 • Overordnet ansvar for revisjonsprosesser vedr. konsesjonsvilkår, og for etterlevelse av nye miljøkrav innenfor etablerte konsesjoner
 • Rådgiver for konsernledelse/konserndirektør i strategiske spørsmål knyttet til konsesjon, rammevilkår, miljø og eiendom
 • Noe reisevirksomhet vil være aktuelt

 Du har

 • Relevant utdanning på mastergradsnivå
 • Erfaring fra minst ett av ansvarsområdene i stillingen 
 • Ledererfaring og erfaring med strategisk rammevilkårsarbeid er et pluss, men ikke et krav
 • God virksomhetsforståelse

Vi søker deg som har gode kommunikasjons- og samarbeidsevner, du liker å jobbe i team og er en lagspiller. Som leder kjennetegnes du av evne til å sette retning, motivere og engasjere.

Vi tilbyr

 • En utfordrende og spennende stilling med muligheter for å jobbe tett på konsernets verdiskapende prosesser og påvirke konsernets utvikling
 • Store personlige utviklingsmuligheter
 • Fleksibel arbeidstid med frihet under ansvar basert på en verdibasert ledelsesfilosofi
 • Et aktivt, kompetent og utviklende arbeidsmiljø;
 • Konkurransedyktige betingelser
 • Kunnskapsrike kolleger og VI-kultur
 • Spennende arbeidsoppgaver i et konsern i stor utvikling og vekst

Vi ser etter deg som er ÅPEN av natur. Som er glad i å bygge samarbeid og kultur på tvers av organisasjonen, og deler gjerne din kunnskap med dine kolleger. Du er MODIG og tør å ta nye utfordringer. Du er ikke redd for å prøve eller feile og tar gjerne en utfordring. Du er ANSVARLIG og holder det du lover. Du tar deg tid til å lytte og bidrar aktivt til et godt arbeidsmiljø. 
Hos oss blir du en del av et kompetent og godt arbeidsmiljø. Vi håper du har lyst til å bli en del av oss!

Vi er Great Place to Work sertifisert for 8. år på rad, og 90% av våre ansatte synes Aneo er et flott sted å arbeide - det er vi stolte av!
I tråd med våre prosedyrer kan det bli aktuelt å gjennomføre bakgrunnssjekk for denne stillingen.

Om arbeidsgiveren

Lyst til å bli med på reisen over fra TrønderEnergi til Aneo?

Vi er inne i en ny og spennende fase hvor vi etablerer oss som et nytt fornybarselskap med nordiske ambisjoner. Vi vil fortsette oppdraget vårt med å sikre tilgang på fornybar energi, og muliggjøre omlegging fra fossile til fornybare løsninger. Vi vil imidlertid som Aneo gjøre dette med økt gjennomføringskraft, og samtidig legge til rette for nye og ambisiøse kundeløsninger innen elektrifisering og energieffektivisering. Les mer på aneo.com.

Lignende stillinger|