Handelsbanken utvider Analyse og Risiko teamet i arbeidet mot økonomisk kriminalitet

Publisert: Publisert:
StillingstittelFagspesialist Transaksjonsmonitorering
ArbeidsgiverHANDELSBANKEN
TypeFast
LokasjonOslo
BransjeBank, finans og forsikring
StillingsfunksjonAnalyse, Kvalitetssikring, Saksbehandler

Vi søker en dyktig fagspesialist innenfor transaksjonsmonitorering (TM). Vi ser etter deg som ønsker å ta et helhetlig ansvar til transaksjonsmonitorering-prosessen, som er uredd og tørr å gå foran. Du trigges av å bidra i arbeidet med bekjempelse av økonomisk kriminalitet der innsikt og kunnskap om våre kunders bruk av bankens produkter er svært sentralt.

Du vil komme inn i et spennende og voksende AML-team med høy kompetanse og hyggelige kollegaer. Stillingen vil sitte i avdelingen Analysis og Risk Assessment og er lokalisert på Tjuvholmen i Oslo og stillingen rapporterer til leder i Analysis og Risk Assessment.

Hovedansvaret til Analysis & Risk Assessment er risikovurdering, risikostyring, finansiell etterretning, kunderisikoklassifiserings- og transaksjonsovervåkningsmodeller, samt sanksjoner.

Arbeidsoppgaver

 • Ta helhetlig ansvar for transaksjonsmonitorering prosessen
 • Utvikle nye og eksisterende senarioer til bruk i transaksjonsmonitorering
 • Gjennomføre analyser for å identifisere modus og trender
 • Representere gruppen og presentere faglig innhold i ulike AML- forum
 • Bidra i arbeidet med risikovurdering og analyser knyttet til hvitvasking og terrorfinansiering
 • Foreslå og utrede/kartlegge behov og muligheter for risikoreduserende tiltak, samt bidra i utforming og implementering av nye AML-tiltak
 • Delta i relevante prosjekter for kontinuerlig forbedring av prosesser og rutiner innenfor avdelingens ansvarsområde
 • Sørge for god arbeidsflyt med systemeiere og systemleverandører

Hvem er du?

Du har relevant høyere utdannelse innenfor økonomi, informatikk, matematikk, statistikk eller lignende, og relevant arbeidserfaring, gjerne fra bank. Vi ser etter deg som er analytisk sterk og er god på statistiske metoder, samt har en god forståelse av regelverk, forskrifter og tilsynspraksis innen anti-hvitvasking. Det er også en fordel med erfaring fra arbeid med TM og senariobygging, Du har en god fremstillingsevne, både muntlig og skriftlig på norsk og engelsk. Det er viktig at du er en pågangsdriver og at du trives med å gå foran og å ta et helhetlig ansvar. I tillegg har du gode samarbeidsevner og ønsker å lykkes sammen med resten av teamet.

Hva vi tilbyr

I banken har vi en god plattform for faglig og personlig utvikling, og du vil få anledning til å benytte og utfordre din kompetanse. Vi er en arbeidsplass som verdsetter worklife balance, med hyggelige og inkluderende kollegaer. AML området er i stor utvikling og her vil du få en mulighet til å være med på en spennende reise der man kan bidra i beslutninger på veien, sammen med dyktige kollegaer. Gruppen Analysis & Risk Assessment består i dag av et tverrfaglig team på ca. 10 personer med variert bakgrunn innenfor juss, økonomi og granskning.

Handelsbanken ønsker å være en mangfoldig og inkluderende arbeidsplass med like muligheter for alle, uavhengig av hvem du er og hvilken bakgrunn du har. Vi oppfordrer derfor alle til å søke og ber deg legge ved CV.

Interessert?

Hvis du kjenner deg igjen i beskrivelsen, håper vi på å høre fra deg! Hvis du har spørsmål til stillingen eller rollen, kan du ta kontakt med Kristian Knudsen (928 00 000) eller Stian Iversen (995 27 314). For å søke på stillingen kan du enkelt søke gjennom vårt rekrutteringssystem.

Kontakter

 • Kontaktperson: Kristian Knudsen
 • Stillingstittel: Daglig leder/partner
 • Telefon: +47 928 00 000
 • Kontaktperson: Stian Iversen
 • Stillingstittel: Rådgiver
 • Telefon: +47 995 27 314

Sted

Adresse: Tjuvholmen allé 11