Fremoverlent CEO med hjerte for det grønne skifte.

Publisert: Publisert:
StillingstittelCEO/Daglig leder
ArbeidsgiverStandard Bio AS
TypeFast
LokasjonOslo
BransjeIndustri og produksjon, Jordbruk og skogbruk, Dyr og dyrehelse
StillingsfunksjonLedelse, Forretningsutvikling og strategi, Produksjon/Produksjonsteknikk/Prosessteknikk
Søknadsfrist31.10.2021

Er du opptatt av bærekraft og det grønne skifte og samtidig ønsker å bidra på utviklingen av samfunnsnyttige produkter !

Markedet for biokull-baserte produkter er relativt nytt i Norge, men interessen for biokull og dets egenskaper er sterkt økende hos potensielle brukere (bønder, proff- og hagemarkedet og til industrien). Bruk av biokull er også viktig som klimatiltak både som karbon-lagring og som medium for å bedre jordhelse og produktiviteten i landbruket, og det er derfor inkludert som et svært viktig område i Landbrukets Klimaplan og myndighetene sin miljøplan 2030.

Vi leter etter en ambisiøs leder som kan ta Standard BIO fra å være et oppstartsselskap, til å bli et lønnsomt selskap med 500 millioner kroner i omsetning løpet av de neste 5-6 årene. Underveis vil Standard Bio utvikle og kommersialisere en bred portefølje av biokarbonbaserte produkter for industri, landbruks- og proff- og hagemarkeder produsert ved våre egne og tredjeparts produksjonsanlegg. Våre datterselskap BIONER og UPCYCLE vil være viktige for å nå målet vårt - BIONER i utvikling og kommersialisering av en prediktiv AI-modell for diagnostisering av jordhelse og UPCYCLE som leverandør av teknologi og løsninger for biokarbon-produksjonsanlegg

Som leder for Standard Bio AS vil du sammen med styret sette retning for selskapet og ha hovedansvaret for gjennomføring av planer og for å oppnå de mål som settes. Viktige oppgaver vil være;

 • Lede selskapet med sunn økonomi inn i en vekstfase
 • Utvikling av eksisterende markeder, samt etablere og skape vekst i nye markeder.
 • Hovedansvar for å videreutvikle selskapets forretningsmodell og for å sikre kontinuerlig utvikling av produkter og løsninger
 • Rapportering til styret og ansvarlig for fasilitering av strategimøter med ledelsen, eiere og styret
 • Ansvarlig for HR og rekruttering i alle ledd av verdikjeden
 • Bistå i eventuelle oppkapitaliseringer av selskapet og sikre godt "stakeholder management".

Vi ser etter deg med relevant utdannelse og gjerne erfaring fra landbruk- og hagesektoren, men dette er ikke et krav. Du er en leder med erfaring fra oppstart/Gründerbedrifter hvor du har bidratt til lønnsom drift over tid. Du bør videre være kommersiell og forretningsorientert, og kunne vise til gode resultater fra tidligere selskaper. Du kjennetegnes som klar og tydelig, strategisk sterk og evner å se det store bilde. At du er målrettet ser vi på som en forutsetning, og at du ønske å gjøre en forskjell bør være en av dine drivkrefter. Du må ha god økonomisk forståelse og erfaringer med analyser, budsjett - og resultatansvar.

Vi lover deg en spennende og selvstendig rolle med stor grad av påvirkning, hvor du vil bidra til det grønne skiftet gjennom tiltak som virkelig kan bety en stor forskjell for klimaet. Som CEO vil du sammen med ledergruppen, styret og aksjonærene sette tempo og retning for selskapet. Du vil får muligheten til å påvirke utviklingen av Standard Bio gjennom å utvikle et tett og godt samarbeid mellom fabrikk og samarbeidspartnere. Du vil også få tilgang til et spennende venture-capital miljø som ligger på MESH, Oslo Sentrum.

Våre medarbeidere har mye erfaring og god kompetanse innen viktige områder – lokalisert på flere steder. Selskapet skal vokse og et viktig aspekt blir å skape en god, fremoverlent bedriftskultur som matcher planene og vekstambisjonene.

Er dette en rolle som treffer deg, ser vi frem til å høre fra deg !

Søknadsfrist; 31.10.2021

Har du spørsmål knyttet til rollen eller selskapet, tar du kontakt med på Seniorrådgiver Geir Nordvold, 938 28 100 eller Linda Brusletto, 416 76 428.

Merk: For å unngå svindelforsøk, vil vi presisere at vi aldri ber om BankID-informasjon i søknadsprosessen.

Kontakter

 • Kontaktperson: Geir Nordvold
 • Stillingstittel: Seniorrådgiver
 • Telefon: +47 938 28 100
 • Kontaktperson: Linda Brusletto
 • Stillingstittel: Seniorrådgiver
 • Telefon: +47 416 76 428

Sted

Adresse: Møllergata 6