Ønsker du å være en pådriver for et datadrevet Enova?

Publisert: Publisert:
StillingstittelData Engineer
ArbeidsgiverEnova SF
TypeFast
LokasjonTrondheim
BransjeOrganisasjoner, IT, IT - programvare
StillingsfunksjonIngeniør, IT drift og vedlikehold/Drift/Operations, IT utvikling/Database
Søknadsfrist11.12.2022

Enova tilbyr spennende utfordringer og muligheter i en kunnskapsintensiv virksomhet, fylt med stort engsjement og utviklingsvilje. Arbeidsmiljøet i Enova kjennetegnes av dyktige og engasjerte medarbeidere som ønsker å lykkes sammen. Enova skal bruke data og innsikt som en strategisk ressurs. På bakgrunn av dette søker vi en nysgjerrig og drivende Data Engineer som er opptatt av hvordan data og innsikt kan skape forretningsverdi som flytter Enova og samfunnet gjennom å samle og forvalte data. Vil du bidra til en livskraftig forandring sammen med oss?

Som Data Engineer i Enova, vil du få muligheten til å engasjere deg i alt fra å etablere teknisk infrastruktur for moderne analysearbeid, til å kartlegge og løse behov for data og innsikt i forretningen. Som en del av avdelingen Digital transformasjon i Enova, vil du bli involvert i å etablere datagrunnlag som digitaliserer våre støtteprogram og gir ny innsikt om markeder og teknologier for lavutslippssamfunnet.

Sentrale arbeidsområder er:

 • Tilgjengeliggjøre og klargjøre data for analyseformål og andre forretningsdrevne behov
 • Identifisere måter å forbedre kvaliteten på data
 • Ta del i utvikling og forvaltning av Enovas dataplattform
 • Bidra til en datadrevet kultur i virksomheten
 • Visualisere data internt og eksternt

Stillingen rapporter til leder for Analyse og innsikt, Helle Grønli.

Vi ser etter deg som har høyere utdanning innenfor relevant fagfelt. Praktisk erfaring kan veie opp for manglende formell utdanning. Det er ønskelig at du har erfaring med strukturering av data, for eksempel ETL/ELT utvikling, databasemodellering eller programmering.

Vår nye Data Engineer har evnen til å definere relevante problemstillinger og har gode ferdigheter i å tenke helhet og se sammenhenger, som innebærer at du:

 • Evner å sette deg inn i Enovas samfunnsoppdrag, behov og virkemidler
 • Har kunnskap og erfaring med teknisk infrastruktur for dataforvaltning i skybaserte løsninger
 • Har erfaring med kontinuerlige leveranser
 • Liker å jobbe i tverrfaglige team

Som person er du selvdreven, løsningsorientert, strukturert, og har en analytisk og helhetlig tilnærming til problemstillinger. Videre evner du å ta gode beslutninger basert på store mengder informasjon, og ser etter nye muligheter til å skape innsikt. Du er en pådriver for endringer og ønsker du å bidra til forbedringer på fagområdet.

Ønsker du ytterligere informasjon kan du ta kontakt med rådgiver i The Assessment Company, Liv Ragnhild Straume, tlf. 456 99 579, epost: liv.ragnhild.straume@theac.no eller Leder for Analyse og innsikt i Enova, Helle Grønli, tlf. 474 14 407, epost helle.gronli@enova.no. Henvendelser til The Assessment Company kan gjøres i full fortrolighet.

Personlig egnethet vil bli vektlagt i utvelgelsen.

Søknadsfrist er 11. desember 2022, men vi ønsker gjerne at du viser din interesse snarest. Vi starter innledende samtaler med relevante kandidater før jul, og tar sikte på å sluttføre prosessen i januar.

Arbeidssted er våre kontorer i Powerhouse Brattørkaia, i Trondheim.

For å fremme mangfold og variasjon blant våre ansatte, ønsker vi å komme i kontakt med kvalifiserte søkere uavhengig av etnisk bakgrunn, kjønn eller alder.

I samsvar med offentlighetsloven §25 gjør vi oppmerksom på at opplysninger om søkerne kan offentliggjøres selv om det er bedt om konfidensiell behandling. Søkerne vil i tilfelle bli forhåndsvarslet om dette.

Vi benytter Semac bakgrunnssjekk i våre rekrutteringsprosesser.

Kontakter

 • Kontaktperson: Liv Ragnhild Straume
 • Stillingstittel: Management Consultant
 • Telefon: +47 456 99 579
 • Kontaktperson: Helle Grønli
 • Stillingstittel: Head of analysis
 • Telefon: +47 474 14 407

Sted

Adresse: Brattørkaia 17a