Administrerende direktør

Publisert: Publisert:
Utløpt
StillingstittelAdministrerende direktør
ArbeidsgiverNOFIMA AS
TypeFast
LokasjonTromsø
BransjeForskning, utdanning og vitenskap, Matvareproduksjon og -industri
StillingsfunksjonAnnet, Ledelse, Forretningsutvikling og strategi
Søknadsfrist30.11.2022

Nofima er et internasjonalt anerkjent matforskningsinstitutt som leverer forskning og utvikling for å bidra til verdiskapning og grønn omstilling i havbruks-, fiskeri-, og matnæringene. Nofima jobber tett med næringene for å skape verdier for bedriftene og samfunnet, og realisere instituttets visjon om bærekraftig mat til alle. Grønn omstilling, økonomisk og teknologisk utvikling, nye krav til matsikkerhet og endringer i matsystemene gir instituttet interessante, utfordrende og viktige oppgaver fremover.

Fremragende forskning og innovasjon som bidrar til bærekraftig matproduksjon og god forvaltning av ressurser fra hav og land er vårt samfunnsoppdrag. Til å styrke Nofimas videre utvikling og evne til å levere på samfunnsoppdraget også i fremtiden søker vi en direktør med engasjement for instituttets samfunnsoppdrag og interesse for matnæringene. Sentrale oppgaver vil være å utvikle Nofima i takt med endringene i matsektoren og krav til forskningen. Kompetanseutvikling, nyskapning, sterk kundeorientering og effektiv drift vil være viktig.

Vi søker en strategisk, motiverende og inkluderende leder som kan styrke instituttets posisjon, og være en tydelig og samlende leder som evner å engasjere og inspirere høyt kompetente medarbeidere til videreutvikling og samhandling. Fremover vil det være viktig å bygge og styrke alliansene til andre forsknings- og utredningsmiljøer, næringsliv og forvaltningen, samt arbeide for å sikre finansieringen og utvikle forskningssamarbeidet både nasjonalt og internasjonalt. Vi ønsker en god nettverksbygger som skaper tillit og som synliggjør Nofima både nasjonalt og internasjonalt herunder overfor kunder, myndigheter, media, samarbeidspartnere og i forskningspolitiske fora.

God kjennskap til norsk forsknings- og utdanningssektor, næringsaktører innenfor matsektoren, bevilgende myndigheter samt god forståelse for offentlige rammebetingelser er etterspurt. Erfaring fra arbeid med endrings- og forbedringsprosesser vil være en styrke i stillingen.

Adm. direktør rapporterer til styret og tilsettes på fast basis. Aktuelle kandidater har høyere utdanning, minimum på masternivå, og relevant ledererfaring, privat eller offentlig. Egen forskerkompetanse og/eller forskningsadministrativ erfaring vil være en styrke.

God muntlig og skriftlig fremstillingsevne på engelsk og norsk er en forutsetning. Internasjonal erfaring vil være en fordel. En del reiseaktivitet må påregnes.

Stillingen lyses ut fordi nåværende direktør skal gå av med alderspensjon.

Ta gjerne konfidensiell og uforpliktende kontakt med partner Jan Kirkerud tlf 982 13 812, partner Randi Flugstad tlf 905 84 138 i Amrop for ytterligere informasjon.

Nofima har hovedkontor i Tromsø og forskningsavdelinger i Tromsø, Sunndalsøra, Bergen, Stavanger og Ås.

Kontakter

  • Kontaktperson: Jan Kirkerud
  • Stillingstittel: Partner, Amrop
  • Telefon: +47 982 13 812
  • Kontaktperson: Randi Flugstad
  • Stillingstittel: Partner, Amrop
  • Telefon: +47 905 84 138

Sted

Adresse: Muninbakken 9