Vil du bruke din kompetanse innen transmisjon til å drifte samfunnskritisk infrastruktur?


Publisert
Søknadsfrist 31.10.2020

StillingstittelIT
TypeFast
ArbeidsgiverGlobal Connect
LokasjonViken
BransjeIT / Telekommunikasjon / Internett

Bli kjent med EXPERIS

GlobalConnect søker etter en Driftsingeniør Transmisjon til vårt driftssenter/Network Operations Centre (NOC), med ansvar for problemløsning og retting av driftsfeil i våre nett i Norge, Danmark. Sverige og Tyskland. Rollen innebærer kontakt med interne og eksterne ressurser for å utføre koordinert feilretting og sørge for at feil som oppstår håndteres profesjonelt og effektivt i henhold til SLA. I tillegg til feilretting vil du overvåke kundenes tjenester, tjenesteplattformer og infrastruktur. Kompetanse innen telekom og fiber er derfor et krav i denne stillingen.

For å lykkes i stillingen tror vi du er genuint interessert i IT og teknologi, samtidig som du er framoverlent, selvgående, og tar initiativ og eierskap til oppgaveløsning i vårt sakssystem. Du evner å sette kunden først og kommuniserer godt både skriftlig og muntlig. I tillegg ser vi for oss at du er en positiv og engasjert fagperson som holder hodet kaldt når det koker rundt deg.

Vår NOC drifter GlobalConnect’s nett på tvers av landegrenser 24/7/365. Som Driftsingeniør Transmisjon i GlobalConnects NOC vil du være en del av et faglig tungt og engasjert team som inngår i en turnusordning med driftsvakter fordelt på dag, kveld og natt hele året, inkludert helger og helligdager.

Arbeidsoppgaver og ansvarsområder:

 • Overvåkning og feilretting på fiber og telekominfrastruktur underlagt NOC
 • Bruke telekomfagsystemer for SDH, DWDM, fiber, radiolinje til å løse tekniske utfordringer
 • Skape gode kundeopplevelser gjennom profesjonell håndtering av eksterne og interne kunder, feltressurser og samarbeidspartnere
 • Anvende våre saksbehandlings- og støttesystemer som ServiceNow og SmallWorld

Kvalifikasjoner:

 • Kompetanse innen fagområdet transmisjon (fiber/xWDM/Radio/DSL/SDH)
 • Erfaring fra drift av store nettverk, gjerne fra telekom driftsmiljøer
 • Kjennskap til ITIL
 • Erfaring med ServiceNow og SmallWorld er ønskelig
 • Kommunisere godt på norsk og engelsk

Annet:

 • Stillingen inngår i 24/7 turnustjeneste
 • Du må kunne sikkerhetsklareres

Synes du dette høres interessant ut ønsker vi å snakke med deg!

Ta gjerne kontakt med vår rekrutteringspartner Experis IT for en uformell prat eller spørsmål om stillingen. Kontaktperson: Charlotte Latini på telefon 93628167.

Om arbeidsgiveren

GlobalConnect er et ledende tech- og telecomselskap I Nord-Europa. Konsernet leverer helhetlige kommunikasjonsløsninger fra jord til sky basert på egen infrastruktur bestående av et 58 000 kilometer langt fibernettverk og 27 000 kvadratmeter datasenter i Danmark, Norge, Sverige og Nord-Tyskland. GlobalConnect/IP-Only har over 27.000 B2B kunder og kobler 283 000 hjem i Sverige og Norge med høy-kapasitets fibernettverk.


GlobalConnect har over 1600 ansatte og omsatte i 2019 for mer enn 500 millioner EUR.

SektorPrivat

Sted 1364 Fornebu

Bransje Telekommunikasjon

Stillingsfunksjon IT drift og vedlikehold / Drift/Operations

Del jobb på