Head of Finance Operations

Publisert: Publisert:
StillingstittelHead of Finance Operations
ArbeidsgiverSCHIBSTED
TypeFast
LokasjonOslo
BransjeMedie- og innholdsproduksjon
StillingsfunksjonLedelse, Økonomi og regnskap

Er du sulten på en ledelsesutfordring i finansmiljøet til Nordens største konsern for markedsplasser og medier? Schibsted Finance Operations er hjertet i økonomifunksjonen i Schibsted og leverer høykvalitets regnskapsførsels- og finansiell controlling-tjenester til majoriteten av Schibsteds datterselskaper. Dette inkluderer kjente merkevarer som FINN.no, VG, E24, Aftenposten, Helthjem, Mittanbud, Lendo, Blocket, Aftonbladet, Svenska Dagbladet, med mer. Til sammen om lag 80 datterselskaper. Finance Operations har to geografiske lokasjoner, Oslo og Stockholm, med totalt mer enn 50 engasjerte medarbeidere.

Å lede Finance Operations innebærer at du skal skape Nordens beste interne tjenestetilbyder innen finans til konkurransedyktige priser. Forandringstakten er høy og vi verdsetter vilje og tydelige holdninger. Som et ledd i dette ruller nå konsernet ut en moderne skybasert ERP-plattform som vil være felles for alle selskap. En felles ERP-plattform vil føre til harmonisering av kjerneprosesser på tvers av selskap og geografier, og tettere samarbeid i Norden. Som vår nye leder vil du være sentral i realiseringen av dette. Stillingen vil gi deg et bredt kontaktnettverk og du vil spille en viktig rolle opp mot forretningsområdene til Schibsted.

Stillingen er lokalisert i Oslo eller Stockholm og reisevirksomhet mellom disse byene må påregnes. Stillingen rapporterer til Vice President, Head of Financial Reporting i Schibsted, og inngår i dennes ledergruppe.

Hovedansvarsområder:

Du har et våkent øye for det som må gjøres og vil lede 50+ engasjerte medarbeidere innenfor finansiell controlling og regnskap. Du får en egen ledergruppe og budsjettansvar. Sammen med teamet ditt er du ansvarlig for at avdelingen leverer høykvalitetstjenester til konsernets forretningsområder, herunder månedsrapportering, løpende regnskapssførselstjenester, finansiell controlling, skatteberegninger, kunde- og leverandørfakturaer samt reise & utlegg. Prosesser og faglig oppfølging skjer i tett samarbeid med konsernregnskapsavdelingen. En sentral lederoppgave er å sørge for videreutvikling av effektive kjerneprosesser og være en pådriver for standardisering, automatisering og robotisering. Du deltar aktivt i konsernets ERP-prosjekt og sørger for en vellykket implementering.

For å lykkes i rollen ser vi at du er:

For å lykkes i rollen må du være proaktiv og tørre å utfordre det etablerte. Videre må du like å jobbe strategisk, peke ut nye retninger og evne å få menneskene rundt deg til å trekke i samme retning. Du må også være god på å bygge relasjoner, service-orientert og se forretningsområdenes behov. Du lar deg motivere av prosessforbedringer, gode leveranser og er flink til å bygge kultur. Du evner å se hvordan IT-løsninger muliggjør effektive prosesser.

Vi tror dette er din bakgrunn:

  • Betydelig ledelseserfaring og erfaringer med omorganiseringer
  • Bakgrunn fra tilsvarende rolle, tjenestesenter eller konsulenthus
  • Prosesskompetanse og regnskapskompetanse
  • Flytende i norsk eller svensk, og engelsk

Vi kan tilby deg:

En av de mest spennende stillingene av sitt slag i Norden. Du får muligheten til å jobbe sammen med ambisiøse og engasjerte mennesker i et innovativt miljø. Schibsted har flere av Nordens aller mest spennende merkevarer og er et konsern med sterkt fokus på vekst. Konsernet investerer også betydelig i moderne back-office-løsninger for å oppnå best mulig forretningsinnsikt.

Som du skjønner er vi ute etter deg som har ledererfaring, er faglig dyktig samtidig som du kan gå inn med pågangsmot i både operasjonelle detaljer og i overordnet strategi. Du er utadvendt og trives med å jobbe opp mot ulike interessenter samtidig. En karriere i Schibsted vil overtid kunne åpne opp for mange muligheter i konsernet. Ikke vær redd hvis du ikke kan krysse av i alle boksene. Vi ser fram til å bli bedre kjent med deg, og ikke minst bidra til å at du kan lære noe nytt - og at vi kan lære av deg.

Spørsmål om stillingen rettes til rekrutterende leder:
Ola Buarøy, +47 918 02 021

Nettverk: Facebook LinkedIn Twitter
Sektor: Privat
Lederkategori: Leder
Sted: 0157 Oslo
Bransje: Medie- og innholdsproduksjon
Stillingsfunksjon: Økonomi og regnskap