Ønsker du å jobbe med risikovurdering knyttet til antihvitvask og terrorfinansiering?

Publisert: Publisert:
StillingstittelFagspesialist Risk Assessment
ArbeidsgiverHANDELSBANKEN
TypeFast
LokasjonOslo
BransjeBank, finans og forsikring
StillingsfunksjonAnalyse, Saksbehandler, Sikkerhet

Handelsbanken søker fagspesialist innenfor Risk Assessment, til arbeidet med bankens risikovurdering knyttet til antihvitvask og terrorfinansiering. Er du den rette, vil du få muligheten til å jobbe i et spennende og voksende AML-team med en god plattform for faglig og personlig utvikling.

Hovedansvaret til Analysis & Risk Assessment er risikovurdering, risikostyring, finansiell etterretning, kunderisikoklassifiserings- og transaksjonsovervåkningsmodeller, samt sanksjoner. Avdelingen er lokalisert på Tjuvholmen i Oslo og stillingen rapportere til leder i Analysis og Risk Assessment.

Arbeidsoppgaver:

 • Bidra til at bankens virksomhets innrettede risikovurdering belyser relevante risikoområder
 • Delta i arbeidet med risikovurdering knyttet til antihvitvasking og terrorfinansiering
 • Foreslå og utrede/kartlegge behov og muligheter for nye risikoreduserende tiltak, samt bidra i utforming og implementering av tiltakene
 • Ansvar for risikoklassifisering av produkter og oppfølging dette arbeidet opp mot bankens risikovurdering
 • Bistå i arbeidet med å utvikle nye og eksisterende senarioer til bruk i transaksjonsmonitorering
 • Innhente finansiell etterretning, internt og eksternt
 • Gjennomføre analyser for å identifisere modus og trender
 • Delta i relevante prosjekter for kontinuerlig forbedring av prosesser og rutiner innenfor avdelingens ansvarsområde

Hvem er du?

Vi ser etter deg med relevant høyere utdannelse innenfor økonomi, statsvitenskap eller jus og gjerne erfaring fra arbeid innen risikovurdering og økonomisk kriminalitet. Du har god forståelse for regelverk, forskrifter og tilsynspraksis innen anti-hvitvask. Du har gode kommunikasjons – og formidlingsevner både på norsk og engelsk. Du er en pådriver med høy gjennomføringsevne som ønsker å bidra til at nødvendige tiltak iverksettes. Kjennskap bankprodukter vil være en fordel. I tillegg har du gode samarbeidsevner, er grundig og et sterkt ønske om å lykkes sammen med resten av teamet.

Hva vi tilbyr

I banken har vi en god plattform for faglig og personlig utvikling, og du vil få anledning til å benytte og utfordre din kompetanse. Vi er en arbeidsplass som verdsetter worklife balance, med hyggelige og inkluderende kollegaer. AML området er i stor utvikling og her vil du få en mulighet til å være med på en spennende reise der man kan bidra i beslutninger på veien, sammen med dyktige kollegaer. Gruppen Analysis & Risk Assessment består i dag av et tverrfaglig team på ca. 10 personer med variert bakgrunn innenfor juss, økonomi og granskning.

Handelsbanken ønsker å være en mangfoldig og inkluderende arbeidsplass med like muligheter for alle, uavhengig av hvem du er og hvilken bakgrunn du har. Vi oppfordrer derfor alle til å søke og ber deg legge ved CV.

Er du fortsatt nysgjerrig?

Hvis du kjenner deg igjen i beskrivelsen, håper vi på å høre fra deg! Hvis du har spørsmål til stillingen eller rollen, kan du ta kontakt med Kristian Knudsen (928 00 000) eller Stian Iversen (995 27 314). For å søke på stillingen kan du enkelt søke gjennom vårt rekrutteringssystem.

Kontakter

 • Kontaktperson: Kristian Knudsen
 • Stillingstittel: Daglig leder/partner
 • Telefon: +47 928 00 000
 • Kontaktperson: Stian Iversen
 • Stillingstittel: Rådgiver
 • Telefon: +47 995 27 314

Sted

Adresse: Tjuvholmen allé 11