Lyst til å jobbe med avanserte nettutviklingsplaner?


Publisert

StillingstittelIngeniøryrker
TypeFast
ArbeidsgiverLede
LokasjonSkien / Porsgrunn
BransjeRådgivning / Konsulenter

Bli kjent med - Skagerak Consulting AS

En av våre dyktige kraftsystemanalytikere blir snart pensjonist, og vi søker nå hans etterfølger. Avdeling for Utvikling og analyse består av ni svært kompetente medarbeidere som har en svært viktig rolle i utviklingen av strømnettet for regionen. Nettutviklingen skal sørge for stabil strømforsyning til både eksisterende og nye kunder som er industri, næringskunder og privathusholdninger. Avdelingen er en del av seksjon for Utvikling og plan som har totalt 25 medarbeidere. Våre leveranser er helt avgjørende for å lykkes med det grønne skiftet vi nå står midt oppe i og vil du ha en sentral rolle i dette, kan dette være en spennende stilling for deg!
Avdeling for Utvikling og analyse har overordnet oversikt over Ledes regional- og distribusjonsnett og planlegger for en optimal nettutvikling. Lede investerer årlig kr 6-700 millioner og vår rolle er å etablere gode beslutningsunderlag for å sikre at Lede gjennomfører de riktige nettinvesteringene til riktig tid for en samfunns- og bedriftsøkonomisk rasjonell nettutvikling. Vi har derfor også høy fokus på å kontinuerlig videreutvikle og forbedre vår utrednings- og analysemetodikk.
I tett samarbeid med de andre fagmiljøene i Lede, finner vi fram til gode framtidige løsninger for kraftsystemet som vi formidler gjennom konseptvalgutredninger,  analyserapporter og presentasjoner. Analysene er viktige innspill til ledelsen og danner fundament for selskapets strategier og investeringer.

Ansvar og oppgaver:

 • Vi søker deg som kan være med å utarbeide gode elkraft-tekniske analyser og teknisk-økonomiske utredninger for å finne gunstig konsept- og nivåvalg for nettprosjekter og investeringer
 • Områdeansvar for nettutvikling innen distribusjonsnett og regionalnett
 • Lede analyseprosjekter
 • Risikoanalyser og risikooppfølging
 • Bidra innen avdelingens ansvarsområder for øvrig, blant annet kraftsystemutredninger, ROS-analyser, standardisering, langtidsplanlegging / porteføljestyring og spenningskvalitet
 • Bidra til etterlevelse og kontinuerlig forbedring av avdelingens prosesser
 • Deltagelse i nettanleggs- og FoU-prosjekter


Kvalifikasjoner og ferdigheter:

 • Sivilingeniør med elkraftkompetanse (Mastergrad innen Elkraft eller Ind/øk med elkraft som teknisk spesialisering)
 • God økonomi- og prosjektforståelse
 • Dokumentert erfaring fra teknisk-økonomiske utredninger og elkrafttekniske analyser
 • Kjennskap og erfaring med lastflytanalyser og dynamiske analyser (PSS/E, Power Factory e.l.)

Vi ønsker at vår nye kraftsystemanalytiker er en selvgående og erfaren teknolog. Du har god kraftsystemforståelse og ønsker å bidra i utviklingen av fremtidens distribusjons- og regionalnett i tråd med det grønne skiftet. Du har en analytisk tilnærming til utfordringer og setter pris på presisjon og kvalitet. Du trives i samtaler med våre kunder og trigges av faglige spørsmål som ikke er "rett frem", Vi søker deg som kan bytte mellom det å gå i dybden på problemstillingene, men også har evnen til å se helheten, for å finne de beste løsningene.

Vi tilbyr:
Dette er en veldig spennende stilling der du får jobbe med kritisk viktige oppgaver i et selskap som tar samfunnsoppdraget med sikker strømforsyning og det grønne skiftet på alvor. Du blir del av et team med hyggelige og faglig dyktige medarbeidere i et innovativt og ambisiøst miljø. Avdelingen har høy fokus på samarbeid og læring. 
 

Om arbeidsgiveren

Lede AS (tidligere Skagerak Nett AS) er nettselskapet som sørger for å frakte strømmen frem til over 200 000 nettkunder i Vestfold, Telemark og Svelvik. I tillegg til å lede strømmen frem, sørger Lede også for å vedlikeholde og utvikle strømnettet i takt med den økende elektrifiseringen av samfunnet. Lede sørger for å koble deg til strømnettet slik at du får den strømmen du trenger. Lede er en del av Skagerak-konsernet som eies av Statkraft og kommunene i Grenland. Selskapet omsetter for ca kr 1,8 mrd og har totalt 375 ansatte. Konsernets og Ledes hovedkontor ligger i Porsgrunn.

NettverkFacebook LinkedIn

SektorPrivat

Sted Floodeløkka 1, 3915 Porsgrunn

Bransje Konsulent og rådgivning,Kraft og energi,Forskning, utdanning og vitenskap

Stillingsfunksjon Ingeniør / Elektroingeniør,Prosjektledelse,Ingeniør

Nøkkelord

Elektrisk kraft kontroll, Bærekraftig produksjon, Energiforsyning, Elektrisk Kraftteknikk, Sivilingeniør

Del jobb på