Vil du lede etableringen og driften av nye Telemark fylkeskommune?

Publisert: Publisert:
Utløpt
StillingstittelFylkesdirektør - Telemark
ArbeidsgiverVestfold og Telemark Fylkeskommune
TypeFast
LokasjonSkien
BransjeKonsulent og rådgivning, Organisasjoner, Offentlig administrasjon
StillingsfunksjonLedelse
Søknadsfrist22.08.2022

Stortinget har vedtatt å dele Vestfold og Telemark fylke. To nye fylkesting velges i det ordinære kommunestyre- og fylkestingsvalget høsten 2023, og de nye fylkeskommunene skal være i drift fra 1. januar 2024. Den første fasen med forberedelser er i gang, og en prosjektgruppe i fylkesadministrasjonen leder det administrative arbeidet. Det er opprettet to hovedutvalg som leder an i det politiske arbeidet. Hovedutvalg Vestfold og hovedutvalg Telemark forelegges alle saker som berører etableringen av de nye fylkeskommunene fram til opprettelsen.

Vi søker en prosjektleder som fra 01.01.24 går inn i stillingen som fylkesdirektør for Telemark fylkeskommune. Søkere må motiveres av fylkeskommunens samfunnsoppdrag, drives av å tenke strategisk, og må ha stor glede av å oppleve strategier og planer omsatt i handling.

Ansvar og oppgaver

Stillingen som fylkesdirektør/prosjektleder vil ha det overordnede ansvaret for å bygge og utvikle en organisasjon som skal være operativ fra 01.01.24. Det innebærer en kombinasjon av mye strategisk tenking/overordnet planlegging, og operativt arbeid i form av for eksempel rekruttering/innplassering.

Erfaring og kvalifikasjoner

Vi søker etter kandidater med høyere relevant utdanning og ledererfaring fra tilsvarende stillinger i komplekse organisasjoner.

Bakgrunn fra offentlig sektor og erfaring fra partssamarbeid vil være en stor fordel, men erfaring fra privat næringsliv i kombinasjon med forståelse for samfunnsoppdraget til fylkeskommunen kan være relevant erfaringsbakgrunn. Kvalifiserte kandidater har erfaring fra å lede utviklings- og endringsprosesser, og de evner å kombinere strategisk og langsiktig tenking med operativ handling. Fylkesdirektøren skal bidra til å styrke fylkeskommunens rolle som samarbeidspartner for kommunene og andre samarbeidspartnere, og god helhetlig samfunnsforståelse er derfor viktig.

Personlige egenskaper

Vi ønsker oss en trygg og samlende leder som motiveres av å se medarbeidere lykkes, og som skaper tillit og bidrar til et godt arbeidsmiljø gjennom fokus på utvikling og arbeidsglede. Rette vedkommende kombinerer initiativ og innovative egenskaper med sterk gjennomføringsevne. Vår fylkesdirektør må ha en overordnet og helhetlig tilnærming, men samtidig være nær organisasjonen og se sine medarbeidere. Gode kommunikasjonsevner, relasjonsskapende egenskaper og samarbeidsvilje er en forutsetning. Vår nye fylkesdirektør må trives med å være en synlig frontfigur, og stillingen vil være sentral i arbeidet med å skape en felles organisasjonskultur og et sterkt vi .

Vi tilbyr en utviklingsorientert og strategisk stilling som er profilert og synlig, med bred kontaktflate både internt og eksternt. Fylkeskommunen har engasjerte og dyktige medarbeidere, et viktig samfunnsoppdrag og

mange spennende utviklingsprosjekter. Du vil få stort handlingsrom og utfordrende oppgaver i en organisasjon som skal bygges.

Spørsmål om stillingen kan rettes til Mercuri Urval (MU) v/ Gro Reinertsen tlf. 975 59 058/ e-post gro.reinertsen@mercuriurval.com , eller Ole Petter Bratteberg tlf. 975 59 036/e-post olepetter.bratteberg@mercuriurval.com. Alle forespørsler vil bli behandlet konfidensielt.

Søknadsfrist: 22.08.2022

Det vil bli utarbeidet offentlig søkerliste. og vi viser til offentlegheitslova §25, andre ledd om anledning til å bli unntatt søkerlisten.

Opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv om søkeren har bedt om ikke å bli ført opp på søkerlisten. Dersom oppfordringen ikke blir tatt til følge, blir søkeren varslet om dette, jfr. Offentlegheitslova §25.

Kontakter

  • Kontaktperson: Ole Petter Bratteberg
  • Stillingstittel: Partner & Director
  • Telefon: +47 975 59 036
  • Kontaktperson: Gro Reinertsen
  • Stillingstittel: Partner & Director
  • Telefon: +47 975 59 058

Sted

Adresse: Torggata 18

Lignende stillinger|