Forretningsutvikler solkraft


Søknadsfrist 01.06.2021

ArbeidsgiverØstfold Energi
TypeFast
LokasjonViken
BransjeEnergi
StillingsfunksjonForretningsutvikling/strategi

Sentral rolle i et fornybarselskap med høye ambisjoner. 

Vi ser etter deg som er engasjert i sol som energiform, og som vet at sol kan spille en rolle i det grønne skiftet vi trenger å gjøre fremover.    

Østfold Energi produserer fornybar energi fra vann, vind, sol og varme, tilsvarende strømforbruket til 120.000 eneboliger i året.  Men vi må også gjøre mer. Både kutte egne utslipp, produsere mer fornybar energi og gjøre bærekraftige valg på alle områder i virksomheten, og det er her du kommer inn i bildet.  

Du får ansvaret for å lede og utvikle arbeidet med solkraft i et selskap med høye ambisjoner. Du vil jobbe aktivt med å identifisere og utvikle muligheter for storskala solkraft i våre regioner, og ambisjonen er å etablere industriell sol som et nytt for forretningsområde. Østfold Energi har en ambisjon om å øke egen eid produksjon med 150 GWh til 2030 og sol i egne regioner er forventet å spille en vesentlig rolle i dette.

Vi har flere virkemidler i våre aktive eierskap i Solgrid og Soleie, men nå trenger vi deg til å dra dette videre og sikre lokal verdiskapning i våre regioner.  For å lykkes er det viktig at du har solid kompetanse innenfor området, trygghet innen salg og prosjektutvikling og et sterkt engasjement for sol i Viken. Mulighetene for utvikling og påvirkning er store hos oss. 

Stillingen rapporterer til direktør strategi og forretningsutvikling og vil være en sentral ressurs i selskapet.

Arbeidsoppgaver

  • Identifisere, utvikle og realisere muligheter for solkraft i våre områder i tett samarbeid med Solgrid (solparker), Soleie (store soltak) og solbransjen generelt
  • Drive frem og følge opp våre investeringer i sol
  • Aktivt prioritere og følge opp lønnsomhet i solporteføljen
  • Utvikle nye forretningsmodeller for solkraft, inkludert integrasjon med andre energiformer

Kvalifikasjoner

  • Erfaring fra salg og forretningsutvikling
  • Relevant kompetanse innen fornybar energi er viktig
  • Minimum 2 års relevant erfaring, gjerne fra et mellomstort selskap
  • Erfaring og kompetanse rundt prosjektutvikling og helst solprosjekter
  • Meget god muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk og engelsk
  • Høyere relevant utdannelse på MSc-nivå, fortrinnsvis innen relevant fagområde

Personlige egenskaper

Vi ser etter deg med høyt engasjement for solkraft og evnen til å skape gode solprosjekter. Du er en typisk lagspiller, positiv og løsningsorientert. Du er meget dyktig til å bygge relasjoner og utvikle nettverk og kommuniserer godt på alle nivåer. Du er flink til å synliggjøre gevinstene til alle interessentene i prosjekt og lykkes gjennom andre. Du er tydelig, jobber strukturert og analytisk og har sterk gjennomføringsevne.   

Vi tilbyr

En jobb i et inkluderende miljø med engasjerte og dyktige kollegaer. Vi tilbyr konkurransedyktige betingelser og gode muligheter for faglig utvikling. Vi har kontorer i sentrale lokaler på Grålum i Sarpsborg. Du får gode muligheter for faglig utvikling i et selskap med solid økonomi og særdeles godt arbeidsmiljø. Østfold Energi jobber systematisk og målrettet for å øke mangfoldet i selskapet. Vi ønsker alle kvalifiserte kandidater velkommen til å søke uavhengig av kjønn, bakgrunn eller funksjonshemming. Vi oppfordrer spesielt kvinner til å søke.

Om arbeidsgiveren

Østfold Energi produserer og utvikler fornybar energi fra vann, vind, sol og fjernvarme. Selskapet er eid av kommunene i Østfold og Viken fylkeskommune. Det meste av produksjonen kommer fra vannkraftverk i Indre Sogn, i Nordland og Østfold. 

Østfold Energi har vært med på å bygge opp sterke prosjektutviklingsmiljøer innen vind og småskala vannkraft, og driver i dag med forretningsutvikling på flere områder. Målet er å skape mer fornybar energi til en verden som trenger det, og gi langsiktig verdi til eierne og lokalsamfunnene selskapet er engasjert i.

Sektor Privat

Sted Kalnesveien 5, 1712 Grålum

Bransje Kraft og energi

Stillingsfunksjon Forretningsutvikling og strategi

Nøkkelord

Forretningsutvikler, solkraft, fornybar, energi

Del jobb på