DNB søker Divisjonsdirektør People Governance & Compensation

Publisert: Publisert:
ArbeidsgiverDNB ASA
TypeFast
LokasjonOslo
BransjeBank, finans og forsikring
StillingsfunksjonLedelse, HR, personal og rekruttering

Finansnæringen er i sterk endring og dette utfordrer hvordan People (HR) legger til rette for å levere på konsernets strategi, forretningsmessige utvikling og posisjonering.

Vi søker nå en helhetstenkende og forretningsorientert leder som kan bidra i den videre utviklingen av konsernet. Som leder for den nye divisjonen People Governance & Compensation vil du ha ansvaret for å sikre en fremtidsrettet og helhetlig innretning på konsernets personal- og godgjørelsespolitikk.

Belønningsområdet er i stor utvikling og treffes av stadig økt kompleksitet på regulatorisk side og økte forventninger fra samfunn og eiere. Videre er det behov for å sikre en helhetlig tilnærming til hvordan vi håndterer belønningsområdet nasjonalt og internasjonalt. I denne rollen vil du også bidra til god eierdialog med våre største eiere i tett samarbeid med styret og DNBs administrasjon.

Du vil være ansvarlig for ivaretakelse av DNBs arbeidsgiveransvar, samt arbeidsrettslig rådgivning til konsernets forretnings- og støtteområder, omstilling, HMS, pensjons- og personalordninger og jobbarkitektur. En sentral oppgave er også å sikre en god dialog med fagforeninger samt myndigheter og næringslivsorganisasjoner.

Sammen med deg på laget får du ca. 20 dyktige fagspesialister.

For å lykkes i stillingen må du ha høyere relevant utdanning og solid ledererfaring fra større, kompleks og kunnskapsintensiv virksomhet. Det forutsettes at du har solid kompetanse fra divisjonens ansvarsområder og bred erfaring med endrings- og omstillingsprosesser. Det er ønskelig med internasjonal erfaring. Du er utviklings- og resultatorientert, og evner å se HR i et helhetlig og strategisk perspektiv. Som person er du en kommersiell leder som gir retning, er strukturert og har sterk gjennomføringsevne, samt motiverer til samarbeid og samhandling på en positiv og konstruktiv måte. Du bygger gode relasjoner og en trygg kultur med mye engasjement. DNB ønsker seg en divisjonsdirektør som identifiserer seg med verdiene og mulighetene som konsernet har.

Du vil få muligheten til å være med å forme divisjonen og bidra til den strategiske utviklingen av People i samarbeid med konserndirektør og de øvrige divisjonene; People Business Partner team, Strategy & Control, Talent Acquisition & Mobility, People Development og People Tech & Core.

Stillingen rapporterer til Konserndirektør People (CHRO) og inngår i ledergruppen for People. Arbeidsted vil være ved DNBs hovedkontor i Bjørvika, Oslo.

Eventuelle spørsmål kan rettes til Visindi v/ Magne Amundsen tlf. +47 916 56 101, Atle Ronglan, tlf. +47 966 27 089 eller Raluca Rohatin, tlf. +47 900 72 459. Alle henvendelser behandles konfidensielt, om ønskelig også overfor oppdragsgiver. Søknad med CV sendes snarest.

Kontakter

  • Kontaktperson: Magne Amundsen
  • Stillingstittel: Visindi AS
  • Telefon: +47 916 56 101
  • Kontaktperson: Atle Ronglan
  • Stillingstittel: Visindi AS
  • Telefon: +47 966 27 089

Sted

Adresse: Dronning Eufemias gate 30

Lignende stillinger|