Vil du være med å forme fremtidens jernbane?

Publisert: Publisert:
Utløpt
StillingstittelRådgiver/seniorrådgiver i styringsseksjonen
ArbeidsgiverJernbanedirektoratet
TypeFast
LokasjonOslo
BransjeØkonomi og regnskap, Offentlig administrasjon, Transport og logistikk
StillingsfunksjonØkonomi og regnskap/Økonomistyring og budsjettering, Saksbehandler, Økonomi og regnskap/Samfunnsøkonomi
Søknadsfrist25.09.2022

Rådgiver/seniorrådgiver i styringsseksjonen

Styringsseksjonen søker en ny rådgiver/seniorrådgiver som skal jobbe med statsbudsjettet.

I rollen vil du blant annet ha ansvaret for å koordinere, kvalitetssikre og følge opp Jernbanedirektoratet sitt arbeid med statsbudsjettet og gi råd og veiledning til øvrige avdelinger på dette området.

Denne koordineringsrollen innebærer blant annet å legge til rette for gode prosesser, kvalitetssikre og samordne innspill, og lage gode beslutningsgrunnlag for direktoratets ledelse og Samferdselsdepartementet. Det vil videre være aktuelt å bidra i arbeidet med andre oppgaver innenfor seksjonens ansvarsområde.

Hvem ser vi etter?

Vi søker deg som er faglig engasjert og evner å se løsninger. Du er initiativrik, tar selvstendig ansvar og sørger for å levere gode produkter i tide. For å lykkes i stillingen må du være analytisk med god tallforståelse og ha et blikk for både helhet og detaljer. Du evner å jobbe strukturert, nøyaktig og planmessig, og håndterer parallelle oppgaver med høyt tempo.

Arbeidet innebærer mye samhandling med saksbehandlere og ledere i direktoratet, samt eksterne. Du må derfor kunne samarbeide godt og være imøtekommende, men samtidig være tydelig i kommunikasjonen rundt retningslinjene for budsjettarbeidet. God skriftlig og muntlig fremstillingsevne er nødvendig.

Du bør ha relevant høyre utdannelse på masternivå, gjerne med økonomi eller statsvitenskap i fagkretsen. Kjennskap til politiske prosesser, arbeid med statsbudsjettet og styring i staten er en fordel. For å bli tilsatt som rådgiver må du ha normalt tre års erfaring som er direkte relevant for stillingen. Tilsetting som seniorrådgiver krever normalt fem års relevant erfaring.

Hva tilbyr vi?

 • Gode muligheter for faglig utvikling i et direktorat og sektor det satses på
 • Et aktivt og engasjert arbeidsmiljø
 • Jobbe tett med faglig sterke kollegaer
 • Fleksible arbeidstidsordninger
 • Gode pensjons- og forsikringsordninger gjennom Statens pensjonskasse
 • God kantineordning
 • Arbeidssted enten Oslo, Trondheim eller Bergen
 • Lønn som rådgiver/seniorrådgiver fra kr. 517 600 – 814 900 etter kvalifikasjoner. For særlig godt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes

Vi vil at alle som jobber i Jernbanedirektoratet skal kunne identifisere seg med våre verdier: nytenkende, åpen, modig og kompetent.

Vi mener at inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det. Aktuell tilrettelegging kan for eksempel være tekniske hjelpemidler, tilpasning av møbler eller lignende.

Du kan lese mer om inkludering og mangfold i staten her: https://arbeidsgiver.difi.no/positivsaerbehandling

I samsvar med offentlighetsloven § 25 vil offentlig søkerliste foreligge etter søknadsfristens utløp. Dersom du ønsker å reservere deg mot å stå på offentlig søkerliste, må det begrunnes. Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkere kan bli offentliggjort selv om søkeren har bedt om ikke å bli ført opp på søkerlisten. Søkere vil i tilfelle bli informert før offentliggjøringen og vil ha mulighet til å trekke søknaden.

Vi benytter oss av Semac for bakgrunnssjekk av aktuelle kandidater i vår rekrutteringsprosess. Bakgrunnssjekken utføres etter samtykke fra deg som søker og innebærer at vi verifiserer CV og annen søknadsdokumentasjon i forbindelse med ansettelsen.

Staten er opptatt av mangfold og oppfordrer derfor alle kvalifiserte kandidater til å søke jobb i staten uavhengig av alder, kjønn, funksjonshemming og nasjonal eller etnisk bakgrunn. Søkere må opplyse om at de behersker begge målformer.

Alle henvendelser behandles konfidensielt inntil søknadsfristens utløp. Deretter vil det bli satt opp offentlige søkerlister. Dersom en søker ønsker å reservere seg fra en offentlig søkerliste, må dette begrunnes. Søkeren blir varslet dersom ønsket om reservasjon ikke blir tatt til følge.

Interessert?

Send søknad innen 25. september. Ønsker du mer informasjon om stillingen, kontakt vår samarbeidspartner i The Assessment Company, Marte Rønningstad Skjæret på tlf. 952 78 687 eller Gro-Anett S. Haugen tlf. 974 08 693.

Kontakter

 • Kontaktperson: Marte Rønningstad Skjæret
 • Stillingstittel: Business Consultant
 • Telefon: +47 952 78 687
 • Kontaktperson: Gro-Anett Haugen
 • Stillingstittel: Partner og Management Consultant
 • Telefon: +47 974 08 693

Sted

Adresse: Biskop Gunnerus gate 14A