Thailand bygger kullkraftverk i ferieparadis

Thailandske myndigheter har gitt grønt lys til bygging av et stort kullkraftverk nær de vakre sandstrendene langs kysten av Andamanhavet. 


<p><b>TURISTPERLE</b>: En longtail-båteier vasser i land ved Railay Beach i Krabi.</p>

TURISTPERLE: En longtail-båteier vasser i land ved Railay Beach i Krabi.

Ifølge statsministerPrayuth Chan-ocha skal et 800 megawatt stort kullfyrt kraftverket bygges på kysten av Krabi-provinsen, som med sine eksotiske sandstrender, sitt krystallklare vann og sine klipper er et yndet reisemål for hundretusenvis av turister årlig.

Kullkraftverket og et tilstøtende havneanlegg skal bygges i nærheten av et eksisterende oljeanlegg, men høster kritikk fra miljøvernere og andre som frykter forurensning.

Det vil kunne ramme både turistnæringen og fiskeriene i området hardt, mener kritikerne.

Myndighetene viser til at Thailand lider under elektrisitetsmangel og må importere store mengder strøm i perioder med høyt forbruk.

Den nasjonale energikomiteen i Thailand, som ledes av statsminister Prayuth Chan-ocha, har derfor besluttet at kullkraftverket må bygges, og alt tyder på at militærjuntaen i landet vil slutte opp om dette.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå