Ti på topp

Her er de beste vinkjøpene du kan gjøre på Polet akkurat nå, valgt ut av Vinforums redaktør Arne Ronold.

VOKSER : Vinselskapet Solera vokser i rekordfart.
Publisert:

Alle de anbefalte vinene har fått høyeste karakter på E24/Vinforums vinsøk, som du fra i dag kan finne på våre sider.

Ukens anbefaling:
Mye vin for pengene

I og med at Vinmonopolets fokusområde i november var Piemonte, er denne regionen spesielt godt representert på rødvinslisten denne gangen. Ti på topp-listene vil bli oppdatert minst en gang hver måned.

Gå til Vinforum.no for mer vinstoff.

1) Barolo Bricco Boschis 2001

Cavalotto, Piemonte

#10426, kr 269,80 (Lassaga Trading)

Tradisjonelt fremstilt barolo med sublim duft av lær, tjære, anis og overtoner av roser og høstløv på duft. Stoffrik og sødmefull i munnen med stor fylde, fin syre og barsk, stram og tørr finish. En suveren barolo til en meget rimelig pris.

2) Nebbiolo Langhe 2004

Produttori del Barbaresco, Piemonte

#45208, kr 126,30 (Best Buys)

Ren og tiltalende nebbiolo med innslag av kirsebær, lær, høstløv og anis på duft. Solid, saftig og syrlig i munnen, med fast og stram finish. Mer elegant enn årgang 2003.

3) João Pato 2005

Luis Pato, Beiras

#45253, kr 128,30 (Per Bakker)

85% touriga nacional og 15% baga. Frisk, ren og sødmefull touriga med innslag av mørke bær og hint av bergamott og pepper på duft. Saftig, syrlig, konsentrert og god i munnen, med fast finish.

4) Bourgogne Rouge Les Pince Vin 2004

Alain Burguet, Bourgogne

#45173, kr 217 (Moestue)

Regionalburgunder fra Gevrey med sublim duft av bringebær, anis og fioler på duft. Saftig og glatt vin med god fylde, fin syre, pene tanniner og fast finish.

5) Crozes-Hermitage 2004

Yann Chave, Rhône

#45943, kr 166,50

(Terroir)

Frisk og svært tiltalende crozes med duft av bjørnebær, anis, pepper og gasbind på duft. Frisk, ren og saftig i munnen, med god fylde, fin syre og stram finish.

6) Vertente 2001

Niepoort, Douro

#47070, kr 159,90 (Wine Tailor)

Frisk og tiltalende dourovin med innslag av mørke bær, lakris, plommer og fat på duft. Solid vin med flott frukt i munnen, fin syre, god lengde og fast og tørr finish. Elegant stil til Douro å være.

7) Barbera d’Alba Gisep 2004

Massolino, Piemonte

#44616, kr 250 (Moestue)

Moderne og lett fatpreget barbera med enorm fruktkonsentrasjon og stor duft av kirsebær, humus og fat. Frisk, saftig, rik og svær vin med imponerende munnfølelse, sublim frukt i munnen og stor lengde og et streif av fat i finish. Enda bedre enn den flotte årgang 2003.

8) Rosso di Montalcino 2004

Casanova di Neri

#50310, kr 198 (Evento)

Frisk, ungdommelig og tiltalende sangiovese med innslag av mørke bær, nøtter og lær på duft. Stoffrik, solid og imponerende flott i munnen, med stor lengde. Bedre enn begge de to foregående årgangene.

9) Irpinia Aglianico Cinque Querce 2004

Molittieri, Campania

#45255, kr 199 (Vinarius)

Svært tiltalende aglianico med sublim frukt og innslag av kirsebær, bllomster og fuktig underskog på duft. Rik og pent fyldig vin med kjølig fruktpreg i munnen, fin syre og tørr og stram finish.

10) Langhe Rosso 2005

Piemonte, Vajra

#31236, kr 109,90 (Moestue)

50% dolcetto, 25% nebbiolo og 25% barbera, freisa og pinot nero. Frisk,ren og kirsebærpreget langhevin med hint av blomster, anis og tjære på duft. Saftig, syrlig, stram og fast vin med lekker frukt i munnen. Vinen inneholder i denne årgangen en del deklasserte barolodruer og det merker man på kvaliteten. Sublim matvin.

Gå til Vinforum.no for mer vinstoff.

Publisert: