Kaitlins amerikanske pannekaker

Har du smakt ekte amerikanske pannekaker laget med «buttermilk»? Her får du oppskriften på de beste og mest luftige pannekakene du kan tenke deg. Perfekt i vinterferien eller til helgen!

Publisert:

Pannekaker er et fast innslag på amerikanske frokostbord.

Da jeg vokste opp, spiste familien min pannekaker hver helg, av og til med sjokoladebiter, bananer eller blåbær, andre ganger med peanøttsmør og noen stekt i Mikke Mus-fasong. 

Vi brukte som regel pannekakepulver den gang (bare tilsett vann, som reklamen sier), men så ga en venn meg sin bestemors pannekakeoppskrift, og det forandret fullstendig synet mitt på hva amerikanske pannekaker kan være. 

Etter å ha lagd dem utallige ganger har jeg justert og finpusset oppskriften.

Nå kan jeg med hånden på hjertet si at dette er de beste og mest luftige pannekakene du noen gang kommer til å smake. Jeg håper de vil gi deg like mye glede som de gir meg!

Dette kan du bruke i stedet for kjernemelk

Den direkte oversettelsen av «buttermilk» er kjernemelk – altså restemelken fra smørproduksjon. Det nytter dessverre ikke å bytte ut dette med vanlig melk, for syren i kjernemelken (og hvordan den reagerer med natron), er selve nøkkelen til hvorfor pannekakene blir luftige. 

Heldigvis finnes det en god erstatning i Norge, nemlig skummet kulturmelk.

Jeg foretrekker å bruke en støpejernpanne når jeg steker disse pannekakene (jeg elsker det smøraktige, sprø preget det gir dem), men du kan få et godt resultat med andre stekepanner også.

En perfekt stabel med luftige amerikanske pannekaker.

Dette trenger du til en perfekt stabel:

  • 390 g hvetemel
  • 2 ½ ts natron
  • 2 ½ ts bakepulver
  • 2 ts salt
  • 1 liter skummet kulturmelk
  • 3 egg
  • 75 g smør (smeltet)

Slik gjør du det:

  1. Rør de tørre ingrediensene sammen i en stor bolle.
  2. Tilsett skummet kulturmelk, egg og smeltet smør. Bland godt.
  3. Sett en stor stekepanne på middels høy varme.
  4. Smør stekepannen godt med smør. (Ikke spar på smøret!)
  5. Hell oppi en middels stor kjøkkenøse med røre til hver pannekake.
  6. Snu pannekakene når du ser at det begynner å boble rundt kanten. Fortsett å steke til begge sider er gyllenbrune.
  7. Pannekakene er aller best når de serveres rykende varme fra pannen - én og én. Hvis du av praktiske eller estetiske årsaker ønsker å servere dem i en stabel, kan du holde de ferdigstekte pannekake varme i en stekeovn på laveste temperatur. Bare pass på at de ikke ligger for lenge og blir tørre. Server pannekakene med smør og lønnesirup. Siden selve røren ikke har sukker trenger du ikke spare på sirupen!

Merknader

Dette er en stor porsjon som er nok til 4–6 personer.

Du må gjerne dele oppskriften i to eller la røren stå i kjøleskapet i noen dager, så du kan steke nye pannekaker hver morgen.

Har du prøvd oppskriften vår på amerikanske pannekaker? Fortell oss hvordan det gikk i kommentarfeltet!

Publisert: