Ukens vin: Billig barolo

Vin-ekspert Arne Ronold presenterer ukens vin: en særdeles gunstig priset Barolo.

Publisert:

Barolo Villero 2001 fra Giacomo Fenocchio ble lansert i november i fjor til 265 kroner.

I januar ble prisen satt ned til kr 245, og vinen er dermed basislistens billigste barolo.

Når det i tillegg er snakk om en såkalt cru, en enkeltmarksvin, må prisen sies å være særdeles gunstig.

Flere saker på Eksklusiv

Huset Fenocchio ble etablert i 1864 av Stefano Fenocchio og drives i dag av Alberto og Claudio Fenocchio, begge sønner av Giacomo som legger navn til denne produsenten.

Mange år i Norge

Fenocchios viner har vært tilgjengelige i det norske markedet i mange årganger; stilen er alltid ytterst tradisjonell med modning på store gamle eikefat, de såkalte botti, og vinene er særdeles velegnede for lang lagring. Husets Barolo 1978 drikker eksempelvis glimrende i dag.

I tillegg til en vanlig barolo lager Fenocchio tre ulike enkeltmarksviner fra tre ulike kommuner, Bussia fra Monforte (der produsenten holder til), Cannubi fra Barolo og Villero fra Castiglione Falletto.

Parsellen i Villero er på 1 ha, alderen på vinstokkene er ca 60 år, og det produseres årlig ca 5000 flasker barolo fra denne vinmarken.

Økonominyheter på E24

Barolo Villero 2001

Fenocchio, Piemonte Italia

#10990, kr 245 (Vinordia)

Frisk og tiltalende barolo med innslag av kirsebær, tjære, skogbunn og florale overtoner på duft. Tradisjonelt laget vin med stor fylde, god frukt innover i munnen, fin syre og fast, stram og tørr finish. Solid vin som bør ligge minst 4-6 år før konsum.

Mat: Okse, vilt, parmesan.

Publisert: