PEPPERNET.NO: Klassisk fransk fersken-is

Dagens rett på Eksklusiv er oppfunnet av en franskmann i London til ære for en australsk operasanger.

Publisert:

Dessert

Peach melba.

4 porsjoner (40 min.)

4 fersken
5 dl vann
2 dl sukker
1 vaniljestang delt i to

200 g bringebær
100 g melis
3 ss vann

Bringebær, friske til pynt
4 kuler is
2 ss pistasjnøtter, hakkede

Slik gjør du:

Kok opp rikelig med vann. Lag et kryss i ferskenene og kok på kraftig varme i ca 1 min. Ha ferskenene over i isvann og trekk av skinnet.

Kok opp 5 dl vann med sukker og vanilje. Del fersken i to og fjern steinen. Legg de halve ferskenene i laken og la dem trekke i 30 min, eller til de myke.

Kjør bringebær, melis og vann til en saus. Sil gjennom en sikt.

Anrett fersken på tallerken. Hell over bringebærsaus. Ha is på toppen. Pynt med friske bringebær og pistasjnøtter.

For mer matstoff og flere oppskrifter kan du besøke Peppernet.

Ps. Peach Melba ble oppfunnet i 1892 eller 1893 av Augusto Escoffier på Savoy Hotell i London. Escoffier hadde hørt at en kjent operasanger fra Australia, Nellie Melba, skulle synge i hjembyen og ble inspirert til å finne opp en dessert bare for henne.

Ryktet skal nemlig ha det til at hun elsket iskrem men aldri våget å spise det fordi kulden kunne skade stemmen hennes.

I denne desserten er derimot isen varmere enn vanlig og ville ikke påvirke stemmen hennes.

(Kilde: Wikipedia)

Publisert: