44-åring dømt, førte over 114 mill. til seg selv i løpet av ni år

En 44 år gammel mann er i Jæren tingrett dømt for å ha overført 114 millioner kroner til sitt eget selskap over en periode på ni år.

Mannen er dømt til to år og to måneders fengsel, skriver Stavanger Aftenblad.

Ifølge dommen overførte mannen pengene fra kontoer i andre selskaper, der han var daglig leder, økonomisjef og bokføringsansvarlig. På den måten hadde han mulighet til å gjennomføre overføringene.

44-åringen hadde tilstått alt, og saken mot ham ble dermed avgjort ved såkalt tilståelsesdom.

Investerte

I dommen framgår det at 44-åringen tidlig begynte å investere i aksjer og fond da han kom ut i arbeidslivet og at spekulasjonene til slutt tok overhånd. Dette skal ha ført til at han overførte penger fra ulike selskaper til seg selv, via sitt heleide selskap. Pengene ble brukt som sikkerhet ved investeringer.

Overføringene skjedde i perioden 2009 til 2018, men mannen betalte imidlertid tilbake pengene han hadde overført før årets slutt. Dermed var alltid saldoen null ved årsskiftet, og risikoen for å bli oppdaget liten.

Tap

I 2017 gikk han imidlertid på store tap, og var 4,8 millioner kroner i minus, selv om dette ble tilbakebetalt på nyåret.

Retten betegner det straffbare forholdet som grovt, men mener det ikke er riktig å si at han tappet selskapene for penger, og at det aldri var fare for at selskapene skulle lide et tap på 114 millioner kroner. Ifølge dommen dreier saken seg om at 44-åringen til en hver tid hadde en uberettiget kreditt på 12,5 millioner kroner.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå