Acta-günder kan miste hus og hjem

Handelsbanken krever salg av innsidetiltalte Fred A. Ingebrigtsens hytter og boliger.

KJEMPER FOR HUS OG HJEM: Fred A. Ingebrigsten - grunnleggeren av rådgivningsaktøren - kjemper for å beholde his og hjem
KJEMPER FOR HUS OG HJEM: Fred A. Ingebrigsten - grunnleggeren av rådgivningsaktøren - kjemper for å beholde his og hjem

Innsidetiltalte Fred A. Ingebrigtsen kjemper for hytter og hus.

Handelsbanken har fått medhold av tingretten til å tvangsselge både boliger og hytter som tilhører Ingebrigtsen, skriver Dagens Næringsliv (DN).

- Vi har pant i alle eiendommene, så han lever på vår «nåde», sier banksjef Terje Lind ved Handelsbankens kontor i Stavanger til avisen.

Ingebrigtsen har anket kjennelsen til lagmannsretten.

Luksuspalass på billigsalg

Acta-gründerens luksuspalass i Marbella som opprinnelig var priset til 125 millioner kroner ligger nå ute til salg for 63 millioner. Handelsbanken har pant i eiendommen på rundt 60 millioner kroner.

Etter tre år er den 800 kvadratmeter store villaen, med blant annet svømmebasseng og egen golfbane, fortsatt usolgt.

- Eiendomsmarkedet i Spania ligger nede, og hus i Spania er ikke så attraktive lenger, sier Lind, som ifølge DN selv har fått kritikk for å ha lånt luksuspalasset av sin tidligere storkunde.

Luksusvillaen er ett av flere forhold som skal behandles i et søksmål på 424 millioner kroner som Ingebrigtsen og hans kone har anlagt mot banken for uaktsom rådgivning.

Familie-drama

Den 16. juni 2008 ble Acta-grunder Fred Arne Ingebrigtsen, hans søster, hans svoger, bror, to forretningspartnere og en tidligere kollega ble siktet for misbruk av innsideinformasjon.

Ifølge siktelsen skal det ha blitt handlet Acta-aksjer for over 100 millioner kroner etter lekkasjer fra Ingebrigtsen. Fred Ingebrigtsen er også tiltalt for å ha tatt opp et ulovlig aksjonærlån på flere titalls millioner i sitt eget selskap Spring Capital.

Politiet har karakterisert saken som Norges største innsidesak. Ingebrigtsen nekter straffskyld.

LES OGSÅ: - Drev organisert kriminalitet

Syv tiltalt for innsidehandel

Onsdag forrige uke ble Ingebrigsten tiltalt som hovedmann, mens de øvrige seks ble siktet for medvirkning.

LES OGSÅ: Syv tiltales for innsidehandel

Ingebrigtsen mener grunnlaget for titltalen ikke er holdbar.

- Selv om tiltalen er omfattende, er det intet nytt i forhold til hva vi har vært kjent med underveis, sa Ingebrigtsens forsvarer advokat Bjørn Stordrange i en pressemelding.

- Hele tiltalen bygger på en forutsetning om at Ingebrigtsen har eiet og handlet aksjer gjennom andre. Vi vil forsøke å påvise at denne forutsetningen ikke er holdbar. Verken Ingebrigtsen eller de øvrige involverte kjenner seg igjen i tiltalens rollebeskrivelser, fortsatte Stordrange.

LES OGSÅ:

 

 

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå