Bank of America frykter Wikileaks

Bank of America skal være i ferd med å kjøpe flere hundre domener for å beskytte seg for Wikileaks-hets.
<B>REDD:</B> Bank of America-sjef Brian Moynihan (t.h.) kjøper domener i frykt for WikiLeaks Julian Assanges nye avsløringer.
REDD: Bank of America-sjef Brian Moynihan (t.h.) kjøper domener i frykt for WikiLeaks Julian Assanges nye avsløringer.

Kilder Fastcompany har vært i kontakt med hevder Bank of America har satt opp et eget "krigsrom" for å sette opp strategier for konsekvensene av Wikileaks mulige avsløringer.

Wikileaks-sjef Julian Assange har uttalt at nettstedet sitter på nok informasjon til å kunne kreve at hele ledelsen i Bank of America går av.

LES OGSÅ: Apple fjerner Wikileaks

Kjøpte flere hundre domener

En del av strategien til banken ser ut til å være å kjøpe opp domener som kan brukes til å sverte ledelsens medlemmer eller selve banken.

Her er hele listen over domenene Bank of America har kjøpt

Ifølge kilden Domain Name Wire kjøpte banken opp flere hundre domener som består av kombinasjoner av navnene til ledelsens medlemmer og ord som "sucks" og "blows". Mesteparten av disse domenene ble kjøpt opp rett etter Assanges uttalelse, noe som kan tyde på panikk i banken.

Ved et søk på domener med banken-sjefene Brian Moynihan og Thomas Mays navn kommer det opp et fåtall selskaper som er registrert som eiere av de ulike domenene.

Mesteparten av domenene er registrert på selskapet MarkMonitor, et selskap som spesialiserer seg i domene administrasjon, anti-forfalskning og merkevarebeskyttelse.

Domenet Bank-of-America.com ble registrert via MarkMonitor i 1999 og utgår januar 2011. Det har imidlertid ingenting med utviklingen den siste tiden å gjøre.

thomasmaysucks.com

Banken har derimot ikke gjort en spesiell grundig jobb. Både BrianMoynihanLies.com og ThomasMaySucks.com er ledige domener, inkludert en rekke grovere termer som banken ikke har tatt seg bryet med å forsvare.

Domenekjøpene ansees av mange som et tegn på nervøsitet i forkant av WikiLeaks neste avsløringer.

I forrige uke gikk banken sammen med PayPal og MasterCard for å nekte WikiLeaks betalingsmuligheter.

Les flere nyheter på E24!

På forsiden nå