Den danske påtalemyndigheten skal ha gjennomført ransaking i Nordeas danske hovedkontor

Statsadvokaten for særlig økonomisk og internasjonal kriminalitet (SØIK) har ransaket Nordeas hovedkontor i København, ifølge danske medier.

Det opplyser kilder overfor danske Børsen. Ifølge kildene ble ransakingen gjennomført forrige onsdag.

SØIK, som har ansvar for etterforkning av komplisert økonomisk kriminalitet i Danmark, skal ha beslaglagt en rekke fysiske og digitale dokumenter samt e-poster i forbindelse med hvitvaskingsetterforskningen mot selskapet, opplyser kildene.

Det skal ha vært et tosifret antall etterforskere som gjennomførte ransakingen forrige onsdag, ifølge kildene.

Hvitvasking 

Ifølge Børsens opplysninger skjer ransakelsen i forbindelse med bankens internasjonale avdeling på Vesterport, som ble lagt ned i 2014.

– Det dreier seg om spørsmål i forbindelse med bekjempelse av hvitvask vedrørende tidligere kunder i International Branch. Nordea undersøkes allerede av SØIK, og besøket har forbindelse til den igangværende undersøkelsen, skriver Nordea i en mail til Børsen.

Ikke påvirket

Til Danmarks Radio sier Nordea Danmark-sjef Frank Vang-Jensen at banken samarbeider fullt ut med SØIK for å sikre at de har adgang til alle relevante opplysninger. 

– Utover det har vi på nåværende tidspunkt ingenting mer å tilføre, sier Vang-Jensen.

Nordea-aksjen faller rundt 2 prosent på børsen i Helsinki etter nyheten ble kjent.

saken ingen direkte link til Nordeas drift i Norge. 
– Det dreier seg om en sak som har vært under etterforskning ga SØIK i lengre tid, og som har vært kjent. Saken har ikke noen tilknytning til Norge, så langt vi er kjent med, sier Christian Steffensen, som kommunikasjonsdirektør for Nordea i Norge. 

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå