DN: Bitcoin-toppen tapte i retten mot Nordea

Sturle Sunde saksøkte Nordea etter at banken i august stengte kontoen han brukte til å veksle bitcoin for kunder. Årsaken var det banken mente var risiko for hvitvasking.


<p><b>BITCOIN-FORHANDLER:</b> Sturle Sunde ville at Nordea skulle bli pålagt å åpne kontoen hans ved en såkalt midlertidig forføyning behandlet i Oslo tingrett</p>

BITCOIN-FORHANDLER: Sturle Sunde ville at Nordea skulle bli pålagt å åpne kontoen hans ved en såkalt midlertidig forføyning behandlet i Oslo tingrett

Mandag startet saken i Oslo tingrett, og allerede tirsdag ble det kjent at Nordea ikke pålegges å gjenåpne Sundes konto med umiddelbar virkning, skriver Dagens Næringsliv.

Banken kan holde kontoen stengt frem til en ny rettssak. Den kan trolig finne sted tidligst neste år, skriver avisen.

Nå må Sunde betale 200.000 kroner i saksomkostninger.

Sturle Sunde driver en av Norges største bitcoinportaler. Nordea mener risikoen for at driften hans fører til hvitvasking og terrorfinansiering er for høy til å la ham fortsette.

Til DN opplyser Sunde at han har kontoer i andre banker, og at han vil fortsette virksomheten så lenge han kan bruke dem.

– Jeg blir jo veldig fredløs hvis jeg skal gå rundt og være redd for at kontoene mine skal bli stengt. Det gir usikkerhet, folk får kanskje pengene sine i retur og det blir stopp i transaksjonene, sier Sunde.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå