Brynhildsen må i fengsel

Høyesterett har avvist Brynhildsens anke av skyldspørsmålet. Dermed må Brynhildsen sone i 10 måneder.
<b>ENDTE I BURET:</b> Rune Brynhildsen ble dømt til fengsel i 10 måneder for misbruk av innsideinformasjon.
ENDTE I BURET: Rune Brynhildsen ble dømt til fengsel i 10 måneder for misbruk av innsideinformasjon.

Høyesteretts kjæremålsutvalg satte mandag ned foten for å la Rune Brynhildsen få prøve skyldspørsmålet på nytt.

Dermed blir dommen i Oslo tingrett fra i sommer stående. Der ble han dømt til ti måneders fengsel.

– Rune Brynhildsen er veldig skuffet over å ikke få prøvd skyldspørsmålet for en ny domstol. Vi mener også det er beklagelig at man har en domstolsbehandling hvor man ikke får en begrunnelse for hvorfor man har kommet fram til et resultat, sier hans forsvarer Knut Smedsrud til NTB.

Pr-rådgiver og tidligere P4-sjef, Rune Brynhildsen, ble i sommer dømt til ti måneders fengsel for ulovlig innsidehandel. Den tidligere P4-sjefen må også betale saksomkostninger på 100.000 kroner.

Etter at anken ble forkastet i lagmannsretten var Brynhildsens siste håp at høyesteretts kjæremålsutvalg skulle tvinge lagmannsretten til å ta opp saken på nytt.

Norges største innsidesak

Brynhildsen har ifølge dommen gjort seg skyldig i misbruk av innsideinformasjon fra de børsnoterte selskapene Via Travel, Findexa og Ignis.

Les også: Brynhildsen dømt til fengsel

Ifølge dommen skal Brynhildsen lekket innsideinformasjon om selskaper som han kjente godt i kraft av å være PR-rådgiver. Informasjon ble gitt til vennen, investoren Dag Eriksen. Han skal på sin side ha gitt denne informasjonen videre til andre investorer.

- Jeg er dypt sjokkert, og forstår ikke at retten kunne komme til en slik avgjørelse. Dommerne har dømt meg utelukkende på indisier, uten et eneste bevis. De har ikke latt tvilen komme tiltalte til gode, slik loven krever. De har endatil akseptert at bevisbyrden er blitt snudd på hodet, og har nærmest forventet at jeg skal måtte bevise min uskyld for å kunne bli frikjent, skrev Brynhildsen i en pressemelding etter dommen i Oslo tingrett.

På forsiden nå