Christer Tromsdal frikjent for å ha leid torpedoer mot dommer

Finansmannen Christer Tromsdal (50) er frikjent for å ha bestilt torpedoer for å skade en meddommer i en straffesak i 2012. Men statsadvokaten varsler at de vil anke saken.


<p>Her er Christer Tromsdal i Oslo tingrett i november 2007.</p>

Her er Christer Tromsdal i Oslo tingrett i november 2007.

I en enstemmig dom fra Asker og Bærum tingrett blir et tidligere gjengmedlem også frikjent for å ha tatt på seg oppdraget med å skaffe torpedoene til det aktuelle anslaget, skriver Nettavisen.

– Vi er fornøyd med at retten etter en grundig vurdering av saken har kommet til at det verken er grunnlag for straff eller erstatning, sier Vidar Lind Iversen, forsvarer til det tidligere gjengmedlemmet, til Nettavisen.

– Dommen vil bli anket til Borgarting lagmannsrett, opplyser statsadvokat Stein Vale til Budstikka.

Maskerte menn

Det var et eldre par på Vollen i Asker som sent 17. juni 2012 opplevde at to maskerte menn slo seg helt inn på soverommet deres med en slegge. Mannen i huset hadde et våpen liggende og truet inntrengerne så de forsvant.

Ingen forsto hvorfor noen skulle true dem, før tanken om at det kanskje var naboen, som satt som fagkyndig meddommer i en sak mot Tromsdal og to andre i Oslo tingrett, som kunne ha vært målet.

Nektet skyld

Tromsdal har nektet skyld og setter hele saken i sammenheng med at han i 2014 valgte å tilstå alt i en omfattende bedragerisak som hadde versert for retten i årevis. Han ble dømt i Oslo tingrett i 2015.

Aktor ville opprinnelig ha tolv års fengsel for Tromsdal. Dette inkluderte dommen på 5,5 år som Tromsdal har begynt å sone.

På forsiden nå