Dansk selskap utsatt for gigantsvindel

Det danske shippingselskapet OW Bunker har avdekket en gigantisk svindel i et av sine datterselskap i Singapore.

<p>SVINDEL I DATTERSELSKAP: Det danske shippingselskapet OW Bunker har oppdaget en stor svindelsak i et av sine datterselskap.</p>

SVINDEL I DATTERSELSKAP: Det danske shippingselskapet OW Bunker har oppdaget en stor svindelsak i et av sine datterselskap.

– Omfanget av bedrageriet er ennå ikke klart, men foreløpige undersøkelser tyder på et potensielt tap på omkring 125 millioner dollar (850 millioner kroner), heter det i en børsmelding fra selskapet.

Ifølge børsmeldingen er det ledende medarbeidere i OW Bunkers datterselskap Dynamic Oil Trading i Singapore som har stått bak den omfattende svindelen.

I tillegg til gigantsvindelen har en gjennomgang av OW Bunkers såkalte risk management-kontrakter også avdekket urealiserte tap på drøyt 1 milliard kroner. Som en følge av dette er sjefen for selskapets risikostyring, Jane Dahl Christensen, avsatt med umiddelbar virkning.

OW Bunker, som er Danmarks nest største målt i omsetning, ble først børsnotert i mars, men selskapet har ikke levd opp til løftene om inntjening. Aksjekursen i selskapet er halvert siden børsnoteringen, og aksjonærene har lidd store tap. Nå ventes aksjekursen å falle ytterligere.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå