Milliardbøter til Deutsche Bank for hvitvasking

Amerikanske og britiske myndigheter har ilagt storbanken Deutsche Bank milliardbøter for hvitvasking av russiske penger.

Bøtene den tyske storbanken er ilagt er på nærmere 630 millioner dollar til sammen. Det tilsvarer 5,25 milliarder kroner etter dagens kurs.

Finansmyndighetene mener Deutsche Bank ulovlig har ført 10 milliarder dollar ut av Russland ved å speile handler utført av bankens kontorer i New York, London og Moskva.

Milliardforlik

Lille julaften i fjor ble storbanken enig med det amerikanske justisdepartementet om å betale totalt 7,2 milliarder dollar i forlik.

Betalingen består av en bot på 3,1 milliarder dollar samt 4,1 milliarder dollar i erstatning til kunder.

Summen tilsvarer nærmere 63 milliarder kroner. Kravet er knyttet til Deutsche Banks salg av boliglån-baserte verdipapirer som bidro til å utløse finanskrisen.

Opprinnelig krevde amerikanske myndigheter intet mindre enn 14 milliarder dollar fra den tyske storbanken.

Deutsche Bank har lenge slitt med dype økonomiske problemer.

Siden toppen i 2007 har aksjekursen for banken falt hele 90 prosent. Situasjonen forverret seg da amerikanske myndigheter i midten av september krevde 14 milliarder dollar av banken.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå