Bagger lurte DnB Nor

DnB Nor Finans er en av kreditorene i konkursboet etter den svindelsiktede Stein Bagger i IT Factory.

Det som karakteriserers som Danmarks største svindelsak rulles opp rundt det konkursrammede IT Factory.

Den norskfødte Stein Bagger var administrerende direktør inntil han forsvant i Dubai mot slutten av november og er mistenkt for bedrageri av mange hundre millioner danske kroner.

Ifølge konkursboet i IT Factory og danske medier skal det være snakk om tap hos selskapets leasingpartnere på én milliard danske kroner.

Blant listene av kreditorer i IT Factory-boet finnes DnB Nor Finans.

Leasingpartner

IT Factory har vært et dansk IT-eventyr med en vekst i omsetningen fra drøye 12 millioner i 2003 til 846 millioner i 2007.

Informasjonsdirektør i DnB Nor, Morten Skauge, bekrefter at DnB Nor Finans, finanskonsernets finansselskap, har hatt et engasjement hos Stein Baggers IT Factory.

- Jeg kan bekrefte at vi har hatt et kundeforhold til IT Factory som leasingpartner, sier Skauge til E24.

Ifølge den danske næringslivsavisen Børsen skal IT Factory ha inngått et antall leasingavtaler på maskin-og programvare med leasingselskaper. Blant disse er aktører som DnB Nor Finans, Danske Bank, IBM, Sydbank og Nordea.

Utstyret og programvaren skulle ifølge Børsen leveres av 11 partnerselskaper, som kjøpte fiktive programvarer fra IT Factory.

Nordeas leasingselskap, Nordea Finans, har ifølge Computerworld 20 millioner danske kroner i klemme i IT Factory.


Usikkert

Morten Skauge i DnB Nor sier selskapet forholder seg til saken som en svindelsak, men Skauge vil ikke si noe om hvor store beløp det skal være snakk om.

- Vil dere nedskrive hele fordringen i IT Factory-boet?

- Vi forholder oss til bostyret, men det er usikkert om vi vil få noe ut av dette. Det er likevel for tidlig å si noe bastant om dette nå og vi vil først kartlegge de faktiske forhold. Så får vi ta stilling til det resultatmessige senere, sier Skauge.

Bostyrer i konkursboet i IT Factory, Boris Frederiksen fra Kammeradvokaten og advokatfirmaet Poul Schmidt besvarte tirsdag ikke E24s henvendelser.

Mer om Bagger-svindelen her:

Bagger erklærte seg skyldig

Bagger i Danmark

- Bagger sendte utpressere

Bagger bytter fengsel for syvende gang

Bagger: - Unnskyld

- Bagger på vei til Danmark

Bedragerisiktet IT-direktør pågrepet i USA

Føler seg lurt i dansk svindel

Flere E24-nyheter her.

På forsiden nå