Massesøksmål kan gi Volvo ny milliardsmell

Erstatningskravene etter den omfattende lastebilkartellsaken i Europa, der blant annet Volvo og Daimler var med, vokser, ifølge Dagens Industri.


<p><b>NY MILLIARDSMELL?</b> Volvo kan stå overfor nye søksmål etter kartellsaken.</p>

NY MILLIARDSMELL? Volvo kan stå overfor nye søksmål etter kartellsaken.

– Vi representerer tusenvis av lastebilkjøpere, som samlet har krav på godt over 10 milliarder svenske kroner, sier Andrew Bullion, som er partner i advokatfirmaet Hausfelt, til Dagens Industri.

10 milliarder svenske kroner er nesten 9,4 milliarder norske kroner.

Advokatfirmaet har innledet søksmål i saken i Tyskland, Nederland og Storbritannia. De hevder flere søksmål er på vei, og har etablert et eget kontor i Sverige.

Les også: (+) Resesjonen i den amerikanske bilindustrien har allerede startet

Stobritannia

DI skriver også at transportbransjens organisasjon i Storbritannia (RHA) planlegger et gigantisk gruppesøksmål i milliardklassen.

Volvo har tidligere inngått en avtale om å betale bøter på rundt 6,5 milliarder svenske kroner til EU for deltagelse i kartellet, som overtrådte EUs konkurransebestemmelser mellom 1997 og 2011.

Razziaer i 2011

EU-kommisjonen foretok razziaer i 2011 og i juli 2016 inngikk EU-kommisjonen et forlik med Man, Daf, Daimler, Iveco og Renault. Til slutt kom avgjørelsen om bøter på 8,2 milliarder til Scania, som ikke ingikk forlik, i september 2017.

– Dette kartellet påvirket et betydelig antall kjøretøy i Europa, siden Scania og de andre produsentene i kartellet produserer mer enn 9 av 10 av alle mellomstore og store lastebiler som selges i Europa, forklarte konkurransekommissær Margrethe Vestager, i en uttalelse da konklusjonen om Scanias bot ble kjent i 2017.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå