Staten betaler 11,2 millioner kroner til rederiet i Remøy-saken

Remøy Havfiske får dekket bøter og deler av sakskostnadene for 11,2 millioner kroner i et forlik med staten. Rederiets båt lå tre uker i russisk arrest.

I arrest: Reketråleren måtte ligge i Murmansk i tre uker. Tråleren er ikke på dette bildet.
I arrest: Reketråleren måtte ligge i Murmansk i tre uker. Tråleren er ikke på dette bildet.

Rederiet melder selv om forliket onsdag.

– Etter en helhetsvurdering er vi kommet til at dette er en avtale vi kan klare å leve med, selv om vi på langt nær har fått kompensert tapene våre i forbindelse med denne saken, sier styreleder Olav Remøy i Remøy Havfiske.

Remøy Havfiske får dekket utgiftene til bøtene for rederlag og skipper, men bare deler av saksomkostningene i forbindelse med arresten i Russland.

Reketråleren Remøy ble tatt i arrest av russisk kystvakt 10. mai i fjor, som følge av at Fiskeridirektoratet hadde gjort en feil ved utfyllingen av et lisensskjema til russiske myndigheter. Fartøyet fisket på en norsk kvote i russisk sone og rapporterte daglig fangstene til norske og russiske myndigheter, slik reglene krever.

Etter tre uker i arrest fikk Remøy forlate Murmansk, etter at norske myndigheter stilte garanti for at en eventuell straffeforfølging ville bli gjort opp.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå