Frikjent for bedrageri mot Forsvaret -varsler gigantkrav

Konteinerselskapet Uniteam ble tirsdag frikjent for tiltalen om grovt bedrageri av Forsvaret.

SAKSØKER FORSVARET: Uniteam og advokat Per Danielsen varsler erstatningssøksmål på 300 millioner kroner.
SAKSØKER FORSVARET: Uniteam og advokat Per Danielsen varsler erstatningssøksmål på 300 millioner kroner.

Selskapet varsler nå et erstatningskrav på mer enn 300 millioner kroner.

Eieren av Uniteam og sønnen ble i 2007 siktet for å ha tatt ut en langt høyere fortjeneste enn avtalt i forbindelse med en leveranse av såkalte kommandoplasskontainere til Forsvaret. Forsvarets tap skulle ha vært på 38 millioner kroner.

Men tirsdag ble begge frifunnet, melder NRK.

- Alt snus egentlig på hodet i dommen. Det er Forsvaret som får veldig sterk kritikk, og som det står i dommen, i realiteten skapte en fiktiv situasjon og forsøkte å forlede Uniteam til å svelge en kontrakt som det opplagt ikke var grunnlag for, sier selskapets advokat Per Danielsen.

LES OGSÅ: Uniteam truer Forsvaret

Før tiltalen ble tatt ut hadde Uniteam i mange år flere store leveranser til Forsvaret, blant annet konteinerbygg til hele Ørland hovedflystasjon. Nå varsler selskapet et erstatningskrav på over 300 millioner kroner mot Forsvarsdepartementet.

- Her har Uniteam vært utsatt for en urettmessig boikott fra Forsvarsdepartementets side i mange år og fått svertet sitt gode navn og rykte både i Norge, men ikke minst utenlands, sier Danielsen.

Forsvarsdepartement må se nærmere på dommen før de vil kommentere den. Påtalemyndigheten vurderer nå om dommen skal ankes.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå