Her skal Røkke sone

Innsatte og ansatte ønsker Røkke velkommen til pallesnekring.

HOF FENGSEL (VG) Her, i Hof fengsel skal Kjell Inge Røkke (48) gjøre opp for seg etter dommen i den såkalte båtsertifikatsaken.

31. august før kl. 10.00 starter milliardæren soningen av den 30 dager lange dommen:

- Røkke er vant til å arbeide og er en sosial mann. Så lenge han oppfører seg skikkelig vil nok oppholdet her fremstå som en feriekoloni for han, ler fengselsleder Kjersti Solberg til VG.

Se bildene i VG i dag

Ned i lønn

Lavrisikofengselet i Vestfold ligger i skogen litt utenfor Hof sentrum. Rundt den kjente pallefabrikken er det et høyt gjerde med piggtråd over. De innsatte ønsker Røkke velkommen: - Innenfor murene er alle like. Vi tjener 260 kroner uka, så Røkke vil nok gå litt ned i lønn mens han er her, sier innsatt nr. 4-8-1.

Slik blir soningsforholdene: Røkkes nye hverdag

De innsatte tiltales ikke ved navn, men "fangenummeret" som forteller hvilken brakke og seng de hører hjemme i.

Bak murene vil møbelsnekkersønnen fra Molde få velge mellom pallespikring, møbelproduksjon, bilpleie, monteringsarbeid, kjøkkentjeneste, renholdstjeneste eller vedlikehold.

Det hjelper heller ikke stort at Røkke er god for over 20 milliarder. Den fete lommeboka må han legge igjen hjemme:

- Han kan maksimalt ta med seg inn 800 kroner når han kommer, i tillegg til lønnen på 260 kr. i uka. Det må han klare seg med den måneden han er her, forteller innsatt 4-8-1, som er brakkeformann på brakke fire, trolig den brakken Røkke skal bo i.

Kan ha PC

Mobiltelefon, egen TV, og Internett kan han også se langt etter. Men dersom milliardæren søker, kan ha med en god begrunnelse få ta med seg en bærbar PC til jobbruk. Det er fire telefonkiosker som de 108 innsatte må dele på etter kl. 14.30

- Mitt beste råd er at han er sosial og blir med på aktivitetene om kveldene. Vi driver ballspill, går turer og har det gøy sammen, fortsetter 4-8-1.

Røkke kan også boltre seg på et eget bibliotek der blant annet Donald Duck-pocketbøker fyller en hel vegg. Ellers er det flest krimromaner i det flotte biblioteket.

- Det mest populære spillet på biblioteket er "Vil du bli millionær." Det spiller vi gjerne med Røkke, eller kanskje "Monopol", ler 4-14-1.

Første dag vil Kjell Inge Røkke få utlevert sengetøy, arbeidstøy og undertøy, sko/støvler, sokker, håndklær og såpe.

Kan få besøk

Under soningen må Røkke belage seg på å se mindre til familien: De innsatte får ett besøk i uken med en varighet på maksimalt en time.

Røkke bor i dag i en millionvilla på Skøyen i Oslo med kona Anne Grete Eidsvig (41) og to små barn. I tillegg har han barna Elisabeth (20) og Kristian (24) fra et tidligere ekteskap med Kari Monsen Røkke.

Hvis Røkke skulle bli lei av husmannskosten i spisesalen, kan han få kjenne smaken av eksklusiv russisk kaviar: Under besøket kan han nyte medbrakt mat og alkoholfri drikke sammen med familien.

- Men han kan ikke bestille mat utenfra dersom han er misfornøyd med det vi serverer. Men jeg er overbevist om at han blir fornøyd, sier fengselsleder Solberg.

Det lyktes ikke VG å komme i kontakt med Kjell Inge Røkke i går. Røkkes informasjonsarbeidere og Røkkes advokat i sertifikatsaken, Ellen Holager Andenæs, ønsker ikke å kommentere soningen.

Kjøp VG i dag: Les saken og se alle bildene fra Hof fengsel

Les også: Slik blir Røkkes fengselshverdag

Økonominyhetene leser du på E24 - Klikk her

På forsiden nå